Zaterdag 3e klasse B

Olympia Haarlem laat twee punten liggen

Met nog vier duels voor de boeg en een voorsprong van zes punten op concurrent Stormvogels twijfelt niemand nog in Haarlem en omstreken die voetbalminnend is dat Olympia Haarlem de titel zal behalen.

Op een recentelijk foutje na tegen buurman en degradant United DAVO, een smadelijke 2-1 nederlaag, wandelt de ploeg van Barry Tjeertes met een surplus aan routine door de afdeling. Alleen Stormvogels slaagde er tot nu toe in tot tweemaal aan toe een 2-2 remise uit het vuur te slepen.

Tegenstander en promovendus VSV speelt een prima seizoen met een keurige 8e plek maar staat slechts twee punten voor op Real Sranang die zoals de stand nu is na de reguliere competitie de nacompetitie in zal moeten. Ze hadden dus alles om voor nog te spelen. Dat deden ze met volle overgave en het verrassende 0-0 gelijke spel werd na afloop gevierd als een overwinning.

Blessure Sidney Schmeltz gooit roet in het eten voor koploper

Daar zag het na een kwartier spelen niet naar uit want door pijlsnelle acties over de flank van Sidney Schmeltz leek de openingsgoal een kwestie van tijd. De dertiger gezegend met een enorm arbeidsethos in combinatie met pure snelheid was in de beginfase niet te houden maar liep na twee behoorlijke ‘’ aanslagen’’ al na twintig minuten spelen hinkelend en ondersteund van het veld.

De angel daardoor was uit de Haarlemse- aanval getrokken want van de vleugels kwam er nauwelijks meer munitie en omdat topscorer Levy van Nispen aan de ketting lag bij het sterk acterende centrale VSV- verdedigingsduo gebeurde er aanvallend weinig tot niets op de hobbelige, harde grasmat want VSV kwam maar niet in de buurt van de goal en speelde het hele duel hoofdzakelijk op eigen helft en gepassioneerd tegen te houden.

Na rust zetten de gasten VSV onder nog zwaardere druk. Er kwamen wat mogelijkheden maar grote kansen bleven uit. Toen halverwege het tweede bedrijf VSV,er Max Hummel werd geprovoceerd en betrokken raakte bij een opstootje en hij zijn tegenstrever toucheerde (Max Hummel: ‘’Ik gaf hem een lichte duw en dat was natuurlijk niet handig van mij, stom’’) kon hij met direct rood inrukken en leek Olympia Haarlem met 10 tegen 11 nog meer de overhand te krijgen. Er was echter geen plan B. ‘’Pak, die bal man en schiet op,’’ foeterde sterkhouder Frank Schilder tegen een teamgenoot toen VSV vlak voor tijd wel erg lang de tijd nam voor een uittrap.

‘’Rustig blijven met zijn allen’’

Na 89 minuten spelen leek Levy van Nispen zijn team dan toch nog in veilige haven te brengen maar zijn uithaal uit de draai verdween luttele centimeters over de lat. Frank Schilder had na afloop een nuchtere analyse. ’’Kijk, dit was een k*t wedstrijd voor ons natuurlijk. We spelen niet goed maar creëren toch 4 a 5 kansen. Die moet je dan wel benutten. Maar goed: het is ons niet gelukt hier te scoren maar hebben nog steeds een voorsprong van vier punten. Rustig blijven met zijn allen en volgende week weer volle bak. Iets anders zit er niet op toch?’, analyseerde de geroutineerde verdediger nuchter en in control.