Zaterdag 3e klasse B

VVC, Kagia en Zandvoort laten het wederom lelijk liggen

Kon het allemaal nog gekker worden dan het al was? Ja dus. Waar twee maanden geleden VVC werd gezien als titelkandidaat nummer één, lijkt het Blauw-Wit Beursbengels te zijn die zich komende zaterdag gaat bestempelen als kampioen van de zaterdag derde klasse B. De Amsterdammers kropen de tweede seizoenshelft langzaam van een vijfde stek naar de koppositie. Alle concurrenten lieten geregeld punten liggen, ook tijdens de laatste speelronde.

Kagia – Zandvoort: 3-3
De thuisploeg stond halverwege de eerste helft riant met 2-0 voor, maar verspeelde toch weer dure punten. Door treffers van Dirk Jan Ligtenberg en Rens Lamboo leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kagia. Daarnaast eindigde Zandvoort-middenvelder Koen Michielsen zijn wedstrijd vroegtijdig door de scheidsrechter diverse onvriendelijkheden toe te wensen. Zandvoort stond zodoende voor een bijna onmogelijke opgave, maar rechtte zeer knap de rug.

Ten Heuvel - Voetbal in Haarlem
Zandvoort-trainer Laurens ten Heuvel. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Nigel Berg zorgde kort na de rust op fraaie wijze voor de aansluitingstreffer. Daarna was het Patrick Koper die uit een hoekschop de 2-2 op het scorebord zette. En om de wedstrijd helemaal op zijn kop te zetten scoorde Nigel Berg ook nog eens de 2-3 uit een strafschop. Jesper Imanse zorgde vlak voor tijd voor de gelijkmaker voor Kagia.

Zandvoort is de laatste speelronde vrij en moet vrezen dat deelname aan de nacompetitie niet gehaald wordt. De nummer vier op de eindrangschikking mag ook gaan spelen voor promotie en dat is nu Arsenal, dat evenveel punten heeft als Zandvoort. Arsenal moet verliezen van Blauw-Wit Beursbengels dat kampioen kan worden. Bij een salonremise tussen de twee Amsterdamse clubs grijpt Blauw-Wit Beursbengels de titel en speelt Arsenal nacompetitie.

VVC – Arsenal: 0-4
Als er een seizoen geweest was waarin zowel VVC als Kagia en Zandvoort direct hadden kunnen promoveren was het dit seizoen geweest. Alleen al vanwege de vele verliespunten bij de concurrenten. Met een straatlengte voorsprong was VVC twee maanden terug de gedoodverfde titelkandidaat, maar inmiddels zit de ploeg van Rini van Roon in grote problemen. De slechts acht behaalde punten uit de laatste zeven duels zijn ronduit matig te noemen.

Van Roon - Voetbal in Haarlem
VVC-trainer Rini van Roon. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Ook tijdens het thuisduel met Arsenal liep het niet goed, al kreeg de ploeg uit Nieuw-Vennep genoeg kansen om de wedstrijd naar de hand te zetten. Jasper de Bie en Ruben Guda hadden grote mogelijkheden om de score te openen, maar faalden jammerlijk. De eerste tegengoal viel uit een standaardsituatie. De tweede goal was in de eerste minuut van de tweede helft te noteren, waarna de pijp bij VVC leeg was. De Amsterdammers liepen vrij eenvoudig uit naar 0-4.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.