Waterloo – DSK: Een duel met opgestroopte mouwen

Beide trainers spraken na afloop van een slechte wedstrijd van hun ploeg. DSK-trainer Ronald Ebbeling zei het met een zekere berusting, want gezien het programma van zijn ploeg zal het nog een hels karwei worden de nacompetitie te ontlopen. Zijn Waterloo-collega Bert van Duijvenbode was blij met de punten en werd minder vrolijk van het vertoonde spel. Maar als neutrale toeschouwer was het stiekem toch een beetje genieten van de strijdlust in Driehuis, waar Waterloo met 2-1 won.

Twee ploegen die anoniem meedraaien in de vierde klasse, teams die meer hopen dan kunnen, maar vooral twee elftallen die het duel niet schuwen en bereid zijn de mouwen op te stropen. Al was daar in de eerste twintig minuten nog weinig sprake van. DSK en Waterloo begonnen voorzichtig. De enige opwinding kwam van Kevin van Leeuwen die namens Waterloo overkopte. Daarbij raakte hij ook het hoofd van een DSK-verdediger, waarna hij groggy van het veld moest. Later bleek in het ziekenhuis dat hij er zelfs een hersenschudding en een scheurtje in zijn kaak aan over heeft gehouden.

Zijn vervanger, Nico Diroe, bracht meer variatie en snelheid in het spel van de thuisploeg. Toch had DSK de eerste echt grote kans. Patrick Geeven werd op het laatste moment gestuit door Waterloo-doelman Max Wester. Aan het eind van de eerste helft drong Waterloo steeds nadrukkelijker aan. Een doelpunt van Mustafa Yanik werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd door de nerveus fluitende scheidsrechter Bakker en twee schoten van aanvoerder Djorin Verdonkschot verdwenen net naast het doel. Vijf minuten voor rust was het dan toch eindelijk raak voor Waterloo. Mike van der Toorn tikte een corner van Diroe beheerst langs de kansloze DSK-keeper Swen van Kruiselbergen.

Na rust ging het er wat steviger aan toe. De verzorgers hadden het druk met het oplappen van tal van spelers. Niet dat er gemeen gespeeld werd, maar koppen raakten elkaar en benen werden niet teruggetrokken in duels. Daardoor moest Rudy Hunting voor DSK de strijd voortijdig staken. Hij had daarvoor wel wat kansen gehad om te scoren, maar ook Hunting had zijn vizier niet op scherp staan. Dat had Yakin wel. Een prima goal van hem werd wederom wegens buitenspel afgevlagd, maar even later telde zijn treffer wel. Een mooie aanval met Achmed Othman en Mike van der Toorn in de hoofdrol werd prachtig binnengeschoten door Yakin. Dat Patrick Geeven in de laatste seconden nog de 2-1 maakte, was alleen nog maar leuk voor de statistieken. Dus hoeft Waterloo zich geen zorgen meer te maken over degradatie. Al is de toekomst van de zondagselectie nog ongewis. Een nieuwe trainer voor volgend seizoen is er nog niet en een flink aantal spelers is al druk op zoek naar een andere club.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Marcel Akerboom