Zaterdag 3e klasse B

United/DAVO wint van 9 VSV’ers

Hoe slechter het weer, hoe mooier de doelpunten. Bij VSV – United/DAVO viel er heel wat genieten ondanks de dreigende wolken en de harde wind. De ploeg van Chiel Schneiders was efficiënter dan de thuisploeg en won het cruciale duel in de derde klasse B met 2-3.

United miste, wegens droeve familieomstandigheden, twee spelers. En de promovendus moet volgens coach Chiel Schneiders nog wennen aan het niveau in de derde klasse. “Je kan niet op halve kracht voetballen, zoals vorig seizoen.” Zijn collega aan VSV-zijde had zijn strijdplan ook klaar. ”Met Jan van der Rijt en Justin Kunst hebben we snelheid voorin. Dat kunnen we goed gebruiken tegen United.”

Die snelheid wierp na een kwartier al zijn vruchten af. Een ragfijne voorzet van rechtsback Remco Knol werd schitterend binnengekopt door Justin Kunst, die te vlug was voor de United-verdediging. Maar lang kon VSV niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Jimmy Vergers schoot een vrije trap prachtig binnen. VSV-keeper Marco Best kreeg de handschoenen niet genoeg achter de bal en via zijn vuisten en de lat lag de 1-1 tegen de touwen. Drie minuten later speelde aanvoerder Duran Tencer zichzelf knap vrij om verwoestend uit te halen voor 1-2.

Vanaf dat moment ging United/DAVO met meer vertrouwen voetballen. De Haarlemmers konden elkaar makkelijk vinden en waren technisch vaardiger dan VSV. De thuisploeg compenseerde dat met een tomeloze inzet. Ze waren veel op de helft van de Haarlemmers te vinden, verdienden ook een flink aantal corners, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Al kreeg Geoffrey Bertholee een aardige kans en werd een oudhollandse scrimmage afgefloten vanwege vermeend hands.

Na rust begon United wat energieker, met kansen voor onder meer Omer Kutlu. VSV moest alle zeilen bijzetten en dat kostte Bas Schoot, Danny Roos en Jesse Kooijman geel. Toch kreeg de thuisploeg kansen. Maar uit een afgeslagen VSV-aanval kwam United toch op 1-3. Marvin Wilkes werd in de diepte aangespeeld, controleerde de bal fraai en schoot beheerst binnen. Twee minuten later kwam VSV weer dichterbij. Uit een vrije trap van Raymond Barends kopte opnieuw Justin Kunst knap raak.

Het Velserbroekse publiek ging even goed zitten voor de ultieme inhaalrace van VSV, maar kwam al snel van een koude kermis thuis. Eerst pakte Barends zijn tweede gele kaart, na opzichtig vasthouden, even later kreeg Jesse Kooijman direct rood voor een grove charge op een United-speler. United wilde té graag de vierde maken en gaf te veel ruimte weg. Met negen man kreeg VSV zodoende nog een paar kansen op de gelijkmaker, maar Bas Schoot en Justin Kunst konden Ronald van der Giezen niet meer verschalken. En dus kan United weer omhoogkijken op de ranglijst, terwijl VSV zich serieus zorgen moet gaan maken.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Marcel Akerboom