Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden deelt punten met DCG

Voor een klein groepje voetballiefhebbers speelde het team van Anthony Correia bij het laag geklasseerde DCG. De 25 IJmuiden-supporters, die de reis naar Amsterdam hadden gemaakt, gingen er op de tribune voor zitten en gingen uit van een overwinning.

Na 7 minuten stond er echter al 1-0 tussenstand op het scorebord. Niels Stoker werd aan de rand van het strafschopgebied uitgekapt door Alpasian Coskun en uit zijn voorzet scoorde de 17-jarige Ocean Coesel. Dat was niet verwacht en IJmuiden ging achteruit voetballen. Correia sommeerde zijn mannen vooruit.

Dat leek zijn vruchten af te werpen en er kwamen mogelijkheden en grotere kansen om te scoren. Kay Brouwer kopte naast, Mitchel Post kwam dichtbij de gelijkmaker uit een vrije trap en Floyd Hille raakte met een kopbal de lat kopt maar gescoord werd er niet. Inmiddels spoorden ook Kay Brouwer en Floyd Hille hun teamgenoten aan tot meer offensieve daden. Veelvuldig werd met de lange bal vanuit de verdediging Kay Brouwer gezocht, maar daar was de DCG achterhoede met daarin de 41-jarige Carlos Lieu-A-Soe niet van onder de indruk. Kort voor rust zette de IJmuiden-trainer zijn team iets om maar beter voetballen zat er niet in. De onrust om het wegblijven van de gelijkmaker was bij de spelers duidelijk zich- en hoorbaar.

Na de rust gaat IJmuiden beter voetballen. In plaats van de lange bal te hanteren werd meer de combinatie gezocht. Milan van Essen probeerde uit een corner met een kopbal DCG-keeper Erdouane Krap te passeren, maar hij dook onder de bal door. Nadat Joshua Dominggus bij een doelpoging in het strafschopgebied de bal tegen de hand van Daniel Ring schoot, mocht Mitchel Post vanaf de strafschopstip de gelijkmaker op het scorebord brengen.

Daarna rook IJmuiden haar kansen en trok de wedstrijd naar zich toe. De supporters dachten dat Floyd Hille na een goede combinatie met Kay Brouwer zou scoren, maar zijn schot spatte uiteen op de lat in plaats van het net te laten bollen. DCG moest in de laatste 10 minuten van de wedstrijd met een man minder spelen. Jaafer el Aroussi, na rust in het veld gekomen, moest met twee gele kaarten het veld verlaten. IJmuiden kreeg nog enkele mogelijkheden, maar het slotoffensief, met de ingevallen 42-jarige Maikel Zinhagel, was voor DCG. Gescoord werd er door beide teams echter niet meer. “Voetbal gaat om het creëren van kansen om zo doelpunten te maken,” aldus Anthony Correia na afloop.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.

Verslag en foto: Ap Ras