Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden stuurt VSV puntloos naar huis

De derby IJmuiden – VSV trok zo’n 200 toeschouwers. Hoogstaand was het voetbal niet. Na afloop waren de complimenten voor VSV, maar de punten voor IJmuiden.

De harde wind, haaks op het veld, liet mooi voetbal niet toe. In de eerste paar minuten speelden beide teams wat aftastend maar al snel had IJmuiden een veldoverwicht. De 1-0 na een kwartier spelen, kwam tot stand na een knappe diagonale voorzet kwam die door Hille keuring wordt ingekopt.

Iedereen op sportpark Schoonenberg verwachtte dat IJmuiden door zou drukken maar het tegendeel bleek. Zij gingen achteruit voetballen en VSV kon het heft in handen nemen. De IJmuiden-verdediging had het moeilijk met Hummel en Knol, maar kan stand houden. Na een fout in de VSV-verdediging kon keeper Thomassen de bal vlak voor de lijn nog weg tikken, maar die werd een prooi voor Dominggus en de 2-0 was een feit. VSV was daarvan niet onder de indruk en bleef verzorgd voetballen, maar de mogelijkheden die zij creëerden konden niet omgezet worden in doelpunten.

Post van IJmuiden kreeg in de 38e minuut een gele kaart van scheidsrechter Tol. Even later een keihard schot van Knol op de IJmuiden-goal, maar met een goede redding voorkam Tom Hoogendijk de 2-1. Brouwer van IJmuiden kreeg vlak voor het rustsignaal een gele kaart, nadat hij bij een VSV-inworp te dicht bij de speler stond en opsprong.

Na rust kwam IJmuiden ongewijzigd de kleedkamer uit terwijl trainer Paul Meinders van VSV 2 verse spelers in het veld bracht. VSV startte weer met het betere voetbal en IJmuiden hanteerde de lange bal richting Brouwer, maar die lag aan banden bij Schoot. Hennemeijer van IJmuiden kreeg uit een afgeslagen aanval de kans op een doelpunt maar Thomassen stond paraat en even later schoot hij, vrijstaand in de 16-meter, naast na een voorzet van Dominggus.

VSV bleef goed voetballen en zocht de combinatie, kreeg mogelijkheden maar benutte deze niet. In de laatste 10 minuten stelde IJmuiden orde op zaken. Uit een steekbal van Dominggus kwam Post vrij voor de goal en scoorde beheerst de 3-0. Na een fout van IJmuiden-keeper Hoogendijk mocht Hummel de 3-1 aantekenen. De thuisploeg kreeg mogelijkheden om de score daarna verder op te voeren. Post schoot twee keer op de paal, maar gescoord werd er niet meer.

Trainer Correia was na afloop blij met de overwinning. In de rust had hij zijn team opdracht gegeven niet achteruit te voetballen en dat deden zij dan ook. Paul Meinders kreeg de complimenten voor het verzorgde voetbal van zijn ploeg maar vond het jammer dat de mogelijkheden niet benut konden worden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.