Zondag 4e klasse E

DSS bezorgt HBC eerste nederlaag

DSS heeft goede zaken gedaan met een 2-1 overwinning tegen HBC. Een vroege voorsprong werd niet meer weg gegeven. Max Henneman en Job van den Dries scoorden vroeg en bleken daarmee het duel te hebben beslist.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Job van den Dries werkte een voorzet van Jorrit Brandsma langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later was het wel raak. DSS kreeg een hoekschop welke HBC maar niet weg kreeg. Na een flipperkast-situatie schoot Max Henneman de 1-0 voor de rood-groenen binnen. Binnen het kwartier verdubbelde Job van den Dries voor DSS de voorsprong. Dat dit ook de ruststand was was voornamelijk aan HBC zelf te danken. Kansen van Jesse van Loon en Menno Grijsen gingen naast het doel.

DSS-HBC-Voetbal-in-Haarlem (8)
© Voetbal in Haarlem

De tweede helft begon wederom met een grote kans voor DSS, maar Van den Dries kon een voorzet van Stijn Heuvel net niet binnen tikken. Wat volgde was een rommelig duel. Veel passes kwamen niet aan. Ballen werden blind naar voren geschoten en werd dan eindelijk de voorhoede bereikt dan kwam de beslissende eindpass niet aan. Uitzondering  in deze was een prachtige actie van Jorrit Brandsma. Al goochelend en kappend passeerde de aanvaller van DSS drie man, maar zag zijn schot in de handen van HBC-doelman Bram Verhage eindigen.

De laatste twintig minuten was het vooral HBC wat probeerde de aansluiting te vinden. Nadat DSS-doelman Davy de Back eerst goed redde op een inzet van Eric Liefting werd hij een moment later omspeelt door Robin van der Linden, wat de aansluitingstreffer betekende voor de bezoekers. De aanvaller werd door de goed spelende Niel van Hooff één-op-één voor de keeper gezet en faalde dus niet. Na de aansluiting probeerde HBC vol voor het punt te gaan maar telkens vond het De Back op haar weg. En zo trok DSS de vroege voorsprong over de eindstreep.

Door de winstpartij heeft de club uit Haarlem-Noord de aansluiting gevonden met de top drie in de zondag vierde klasse E. Zwanenburg en NFC gaan ongeslagen samen aan kop met 15 punten uit 5 duels. HBC neemt de derde plaats in beslag met 12 punten, op drie punten gevolgd door DSS en Terrasvogels.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E vind je op onze klassenpagina.