Zaterdag 4e klasse C

Punten blijven op Zeewijk bij SVIJ – Terrasvogels

Natuurlijk ging het in IJmuiden weer eens over de luchtkwaliteit. Deze maanden zijn er veel rapporten afgeschoten over de luchtkwaliteit in de IJmond. Echter nergens was te lezen dat deze na 17.00 uur in heel Nederland zo slecht is dat er niet meer buiten gesport mag worden. Nederland poldert lekker door en de zwijgende niet rellende meerderheid wordt onderdrukt door de schreeuwende minderheid.

Vandaag kon gelukkig voor 17.00 uur de wedstrijd SVIJ-Terrasvogels gespeeld worden. Normaal gesproken een wedstrijd met veel publiek en ook wat festiviteiten hierom. In het nieuwe normaal kan dit dus niet meer, maar mocht er nog wel zonder mondkapjes gespeeld worden.

Zowel Bryan Wijker als zijn collega Ronald Vader hebben flink moeten puzzelen om 11 spelers binnen de lijnen te brengen. Uiteindelijk lukte dit Wijker met onder meer Mitchel Smithuis, inmiddels ouder, grijzer, wat zwaarder, maar nog altijd een genot om te zien voetballen. Vader antwoordde met Youngster Jesper van Velzel.  24 jaar leeftijdsverschil.

SVIJ had een duidelijk veldoverwicht, hoewel het in de opbouw met Plug en Van Eik niet echt soepel ging. Toch ontstonden er een paar kansjes in de eerste minuten. In de twaalfde minuut was er een onbesuisde actie van Plug op Pieter Kors in de zestien. Iedereen dacht strafschop, alleen de scheidsrechter Willem van der Laan niet. Dus SVIJ kwam goed weg.

In de 25ste minuut een vlotte combinatie via Jesper van Velzel, die Alex Barzilay over rechts wegstuurde. Zijn vlammend schot was teveel voor Terrasvogels keeper Jort Aarts. Terrasvogels begon te wankelen en na 35 minuten was er een prima aanval met Mitchel Geeven naar Hassan Alikali, die vervolgens Barzilay de 2-0 liet aantekenen.

Geen centje pijn voor SVIJ. Wedstrijd gespeeld over en sluiten. Wijker dacht hier wat anders over en besloot om in de tweede helft 1:3:3:4 te gaan spelen. Het duurde tot het eindsignaal voor iemand van SVIJ dit door had. Kans op kans voor Terrasvogels, maar een magistrale Remy Heruer pakte vrijwel alles. Het was echt wachten tot de Vogels zouden scoren. Dat moment leek in de 75ste minuut ook te komen toen Heruer door Kors gepasseerd werd, echter nu stond de rookie Van Velzel nog op de doellijn om de bal te keren.

SVIJ kwam totaal niet in het spel voor, de afstanden onderling waren weer zo groot dat geen enkele tweede bal gewonnen werd. Terrasvogels ging steeds meer tegen de klok spelen. Het was uiteindelijk pas in de 90e minuut dat Smithuis vanuit een corner de 2-1 kon binnenkoppen. Hier bleef het ook bij.

Bij SVIJ ga je inmiddels denken, dat hoe slechter ze spelen hoe meer punten ze pakken, dus misschien is er wel iets voor te zeggen om op deze manier door te gaan, zeker als er toch geen publiek mag komen. Aan de andere kant ben je misschien ooit op voetbal gegaan omdat je dat leuk vond, dat is een enkeling daargelaten nu echt niet te zien.

Terrasvogels had op basis van de tweede helft minimaal een gelijkspel verdiend, maar dat is dit seizoen al vaak zo geweest. Het lukt alleen steeds niet in de eindfase.

Voorlopig op de zaterdagen maar gaan trainen en dan wellicht tegen de Pasen weer voetballen.