Van Marsbergen vindt in SVW’27 nieuwe uitdaging

Vorige week werd bevestigd dat René van Marsbergen aan het einde van dit seizoen vertrekt bij zijn huidige club Haarlem-Kennemerland. De hoofdtrainer was toe aan een nieuwe uitdaging. Afgelopen zondag werd door SVW’27 naar buiten gebracht dat Van Marsbergen per direct de rol als hoofdtrainer van de ploeg uit Heerhugowaard zal overnemen van Patrick van der Fits.

Van Marsbergen zal tot de zomer dus trainer zijn van twee seniorenteams, een pittige uitdaging, maar volgens hem goed te combineren. Nadat Patrick van der Fits het aanbod kreeg om als assistent-trainer aan de slag te gaan bij VVSB, moest de club uit Heerhugowaard op zoek naar een nieuwe trainer. Van Marsbergen was één van de kandidaten die interessant was voor SVW’27 en via goed contact met George Presburg, betrokken bij Haarlem-Kennemerland en tevens iemand met veel contacten binnen SVW’27, werd al snel concreet contact opgenomen.

Van Marsbergen sprak eerder uit veel ambitie te hebben om door te groeien als hoofdtrainer, dus voor hem lijkt dit de perfecte stap. “SVW is een club die als doelstelling heeft een stabiele tweedeklasser te worden. Alles is aanwezig om een ploeg neer te zetten die dit resultaat zou kunnen behalen. Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de gang te gaan,” aldus de ambitieuze trainer.

Van Marsbergen maakt dit seizoen gewoon af bij vierdeklasser Haarlem-Kennemerland en gaat dus zes dagen in de week als eindverantwoordelijke op het veld staan. Een pittige klus, maar dit is niet de eerste keer voor Van Marsbergen. Twee seizoenen terug sprong hij ook in als interim-trainer bij tweedeklasse club Uitgeest, terwijl hij ook al bij Haarlem-Kennemerland actief was. “Natuurlijk gaat dit impact hebben op mijn sociale leven. Gelukkig heb ik veel mensen om mij heen die mij steunen in deze keuze, waar ik erg blij mee ben. SVW’27 zocht per direct een trainer en deze kans wilde ik gewoon niet laten liggen.”

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Diane van den Broek