Zaterdag 4e klasse C

Haarlem-Kennemerland hijgt in de nek van VVH

In de zaterdag 4e klasse C stond het duel Haarlem-Kennemerland – VVH op het programma. Plaatsen 5 en 6 werden bezet door de ploegen in het voordeel van VVH met ook nog een wedstrijd minder gespeeld. De punten bleven in Haarlem door met 4-1 te winnen.

Rommelige eerste helft

De eerste helft was moeilijk doorheen te komen als toeschouwer. De wind stond dwars op het veld en erg warm was deze niet. Evenmin werd je warm van het spel. Een rommelige eerste helft met name door het niet genoeg rekening houden met de wind. Zo ging alleen in het eerste kwartier al een stuk of tien ballen over de zijlijn. Tel hierbij op dat de duels in de eerste helft aan de kant van VVH niet met overtuiging in gegaan werden en de passing aan beide kanten ruim onvoldoende was.

De bezoekers kwamen op fraaie wijze op voorsprong. Een goede zet van trainer Ger Boeske, hij draaide de vleugelaanvallers van kant. Vrij snel na de wissel gaf Robbert van Wijk een heerlijke pass bij de tweede paal waar Kenneth Oudemast kon binnenkoppen. Kort voor rust kreeg Patryck Biernat de kans om de stand gelijk te trekken maar hij zag zijn schot over het doel van Van den Boogaard gaan. Direct hierna kon Van Wijk de score verdubbelen voor zijn ploeg maar zijn inzet ging wel langs de doelman maar ook langs de verkeerde kant van de paal.

Eindelijk voetbal

Haarlem-Kennemerland is een ploeg die tot het einde gevaarlijk kan blijven. Ook zaterdag bleek dit maar weer. Het vertrouwen was vol aanwezig en de intentie om de boel om te draaien was zichtbaar en hoorbaar aanwezig.

De thuisploeg begon meer en meer te voetballen en met name de acties van Sheldon Kakaire vielen op. Roan Pascal bracht de score op gelijke hoogte vlak na rust nadat hij helemaal vrij gelaten werd aan de rechterkant van het veld. Niet veel later ging Kakaire op snelheid langs zijn tegenstander en kon voorgeven op Stef Wubbe die eenvoudig kon binnenwerken.

Het werd nog erger voor de bezoekers die het totaal geen antwoord hadden op het spel de tweede helft. Na gerommel op de helft van Kennemerland veroverde de ploeg uiteindelijk de bal en kon snel counteren. Riemer Albada schoot de 3-1 in de touwen. Om het helemaal compleet te maken kreeg Kennemerland  nog een strafschop ook die werd benut door Cas Wubbe, 4-1.

VVH blijft dus op een vijfde positie maar wel met nog maar 2 punten en een wedstrijd tegoed voorsprong op Haarlem-Kennemerland.