Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek revancheert zich

Na de slechte wedstrijd van een week eerder, is het  VVH Velserbroek-trainer Jeroen de Vries gelukt de hoofden van zijn spelers weer leeg gekregen. Na een goed collectief gesprek wisten de mannen uit Haarlem-Noord dat er zondag een goed resultaat gehaald moest worden. De winst was niet perse noodzakelijk, maar de taken moesten naar behoren worden uitgevoerd.

Tegen Ouderkerk kreeg VVH de kans zich te herpakken. Beide teams speelden op de aanval en er ontstond een boeiend duel. Trainer Lex van der Horst van Ouderkerk miste een aantal basisspelers, maar kreeg toch nog een derde klasse waardig team op de been. Daar waar Ouderkerk vaak de lange bal hanteerde, bleef VVH voetballen. Het sleuren en trekken van spits Kors was daar mede debet aan. De grote centrale verdediger van de blauw-witten kwam niet aan de opbouw toe.

VVH Velserbroek had op het middenveld de teruggekeerde Thomas Perrels staan. Deze diesel op het middenveld maakte heel wat kilometers en liet zich zowel aanvallend als verdedigend zien. Toch was de eerste kans voor de Ouderkerkers. Gelukkig had de aanvaller teveel tijd nodig om aan te leggen. Hierna was het VVH dat de klok sloeg. Binnen vijf minuten kreeg Angelo Luluputy twee goede mogelijkheden. Helaas was de frivole voorhoede speler niet daadkrachtig genoeg in de afronding. Nadat aanvoerder Krol de gele kaart had gezien van de goed leidende scheidsrechter Mand, kreeg wederom de kleine snelle aanvaller Luluputy de kans om de score te openen. Bij deze actie stond keeper René de Jong in de weg. De rood-wit-blauwen voetbalden beter dan de bezoekers en het was wachten op de eerste treffer.

Na de rust kreeg Jeffrey Kors de mogelijkheid om dan toch de score te openen. De voorzet van Luluputy was op maat. Het schot van Kors goed, maar helaas net over. Het was de kleine motor van het middenveld die de ban brak. In de vijfenvijftigste minuut stuurde Mark van der Werff Sander Loogman de diepte in. De blonde middenvelder bleef koel in de afronding en geheel volgens de verhouding kwam VVH Velserbroek op 1-0.

Beide teams hanteerden in de tweede helft vaak de lange bal en konden beide doelmannen zich onderscheiden. Ouderkerker René de Jong bleek een onzekere factor met diverse kleine foutjes waar overigens geen doelpunt uit voortkwam en Marco van den Bogaard van VVH hield zijn doel schoon en zijn ploeg op de been met enkele uitstekende reddingen.

Om het pompen of verzuipen van de Ouderkerkers te verstoren, wisselde trainer De Vries Angelo Luluputy voor Robin Zeeuw. VVH behield de rust en de noeste verdedigers uit Haarlem-Noord bleven op de been. Na 94 minuten blies de scheidsrechter voor het laatst en de drie punten waren binnen.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Paul Cramer