HFC speelt gelijk tegen Rijnsburgse Boys en ziet ex-Ajacied Krohn Dehli debuteren

HFC speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij mede-Tweededivisionist Rijnsburgse Boys.

Opvallende verschijning aan de kant van de Koninklijke was ex-Ajacied Michael Krohn Dehli. De 38-middenvelder traint al enkele weken mee met de Haarlemmers.

De afgelopen jaren zag trainer Gertjan Tamerus, met lede ogen, de nodige sterkhouders vertrekken. Stiekem hoopt hij altijd op een buitenkansje om een routinier aan te trekken die en het team op sleeptouw neemt en de jeugd de weg wijst. Zoals hij dat zelf ook meemaakte toen hij als prof doorbrak bij HFC Haarlem.

,,Toen ik bij HFC Haarlem debuteerde kon ik me optrekken aan Jan Oosterhuis, Mark Verzeijlberg, Sander Oostrom en Rogiér Koordes, die zijn belangrijk geweest. Je hebt spelers nodig die een wedstrijd kunnen lezen, kunnen temporiseren.’

Michael Krohn-Dehli is niet alleen ex-Ajacied, ook 59-voudig international voor Denemarken én een wereldburger. Hij speelde ook voor RKC Waalwijk en Celta de Vigo, Sevilla en Deportivo La Coruna. In Denemarken speelde hij voor Brondby IF.

De van Odin ’59 gekomen middenvelder Jim Hulleman opende de score. HFC wisselde veelvuldig. Na rust kwam de getalenteerde jeugd van de Onder-18 van vorig seizoen binnen de lijnen. Jimmy van Dijk, Mikaël Schilling, Medoune Seye, en keeper Duuk Verduin azen op een plek in de A-selectie en niet in de Onder-21 ploeg. Ook de van ADO Den Haag teruggekomen Ruben Heeremans gaat voor een plek in de vijfmansdefensie. Voor de rust was ook Guillermo Kuiling actief voor de Koninklijke.

Tekst: Peter Brink