Roy Castien ziet heel 2018 in rook opgaan

Voor Roy Castien is het huidige seizoen er één van extremen. Hij brak door in het eerste van Koninklijke HFC, was als middenvelder lange tijd topscorer van de Tweede Divisie en hij wekte de interesse van diverse profclubs. Maar plotseling is zijn seizoen klaar. Een zware knieblessure gooit roet in het eten.

Een week geleden ging het mis toen Roy Castien een nieuwe stage bij Jong FC Utrecht afwerkte. “Ik kreeg tijdens een training een bal aangespeeld en ik wilde hem naar rechts tikken,” legt hij de situatie uit aan het Haarlems Dagblad. “Even leek ik door de grond te zakken van de pijn. Die trok gelukkig snel weg, waardoor ik hoopte dat het meeviel. Niet dus.” Op de maandag die volgde wees een MRI-scan uit dat zijn voorste kruisband is afgescheurd.

Voor Castien gaat een lange voetballoze periode volgen. De 20-jarige middenvelder gaat snel geopereerd worden, waarna hem een revalidatietraject staat te wachten. Het gehele proces duurt normaal gesproken tussen de negen en twaalf maanden. “Ik zal geduld moeten opbrengen. Vooral dat zal zwaar worden.”

Bron: Haarlems Dagblad
Foto: Pim Hols