Tweede Divisie

Koninklijke HFC pakt punt in laatste duel

Het zit erop, de competitie is afgelopen. Het is een mooi seizoen geweest waarin HFC zich uiteindelijk makkelijk handhaafde en schitterende staaltjes uithaalde door onder meer de nummers 1 en 2 van het seizoen, kampioen Katwijk en nummer twee Kozakken Boys, te verslaan. De ploeg bereikte zelfs, voor een door blessures geplaagde periode waarin vijf keer op rij werd verloren, de derde positie op de ranglijst. Geen wonder dat de vertrekkende trainer Ted Verdonkschot dankbaar was. ”Ik ben twee jaar geleden begonnen aan een loodzware taak met een nieuwe groep in de Tweede Divisie. Twee seizoenen heb ik gewerkt met een fantastische groep en ik zie een goede toekomst voor HFC, want het is met alle jeugdige talenten op de goede weg.”

De laatste wedstrijd van deze jaargang, tegen het HFC-gekleurde Rijnsburgse Boys, viel tegen. Er stond niets meer op het spel en dat was te merken. HFC miste Jacob Noordmans, Ilias Bronkhorst verving hem en deed dat goed. Het eerste kwartier was voor de bezoekers van het team van oud-HFC-trainer Pieter Mulders. Na 5 minuten redde keeper Tom Boks fraai op een schot van Jeffrey Jongeneelen en drie minuten later deed hij dat weer middels een katachtige reactie op een schot van 3 meter afstand.

Rijnsburg hanteerde de lange bal en het anders zo sterke centrum had daar veel moeite mee en speelde slordig. Pas na een half uur deed HFC iets terug. Franklin Lewis kon alleen maar middels een overtreding worden gestopt. Gertjan Tamerus zag doelman Richard van Nieuwkoop zijn schot onschadelijk maken. Maar HFC nam het heft in handen. Ilias Bronkhorst was er door maar vond de keeper op zijn weg en Gertjan schoot een goede kans net naast. Vlak voor rust werd er zwak verdedigd in de HFC defensie en kreeg Jongeneelen een niet te missen kans, 0-1. Ilias Bronkhorst scoorde nog bijna uit een corner van Gertjan Tamerus, maar de ineens geschoten bal ging net naast.

De tweede helft was nog minder dan de eerste en Rijnsburg vergrootte bijna de voorsprong toen Wesley Goeman een vrije trap onhoudbaar op de paal knalde. Voor HFC kreeg de goed ingevallen Mounier Mounji na een voorzet van Kevin Sterling een goede kans maar  van Nieuwkoop redde weer. Mounji werd even daarna vast gehouden. De vrije trap van Tamerus leverde een corner op waaruit Mounji net naast schoot. Tien minuten voor tijd werd het wel 1-1. Tamerus speelde de ingevallen Robin Eindhoven vrij en zijn pass werd door Kevin Sterling in de verdiende gelijkmaker omgezet. Mounji probeerde het vlak voor tijd nog met een indraaiend schot, maar Van Nieuwkoop redde opnieuw en ze bleef het 1-1.

Na afloop werd op  het veld afscheid genomen van Wouter Haarmans die ondanks zijn hernia toch even speelde. Vanaf zes-jarige mini bracht hij tot het eerste waarin hij topscorer werd en zelfs met zijn goal HFC naar de hoofdklasse schoot. Gertjan Verbeek was over gekomen om het afscheid als speler en het begin als trainer van Gertjan Tamerus op te fleuren. Verbeek haalde Tamerus van Haarlem naar Heracles en roemde hem om het overwinnen van tegenslagen en stelde dat hij door die eigenschap hoge ogen zal gooien als trainer.

Alle uitslagen van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert