Haarlemmer Jeredy Hilterman velt Jong Ajax met twee treffers

Jeredy Hilterman is uitstekend begonnen bij zijn nieuwe club FC Emmen. De ex-speler van Olympia Haarlem jeugd en HFC EDO scoorde twee keer in het uitduel bij Jong Ajax. FC Emmen zegevierde met 4-1 en is op de eerste speeldag van de competitie de tegenstander van Telstar.

De 23-jarige aanvaller speelde de afgelopen vier seizoenen voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. In de vier seizoenen die hij voor Jong FC Utrecht speelde, kwam hij tot 27 doelpunten in 98 officiële wedstrijden.

Afgelopen seizoen scoorde hij, vaak als aanvoerder, negentien doelpunten in 36 wedstrijden. Driemaal kwam hij in actie voor de hoofdmacht van de club.

Volgens technisch manager Michel Jansen van FC Emmen stond Jeredy al langer op de radar van FC Emmen. ,,Hij heeft een neusje voor de goal en is een echte teamspeler. Daarom past hij goed bij de club.”

,,Bij FC Emmen wil ik in een uitverkocht stadion belangrijk zijn met doelpunten en assists. Er zit veel kwaliteit in de ploeg en ik denk dat we mee kunnen doen om de bovenste plekken”, zegt de spits.

FC Emmen betaalde een transfersom aan FC Utrecht waardoor ook Olympia Haarlem een vergoeding tegemoet kan zien.

Tekst: Peter Brink
Foto: FC Emmen