De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show 2018

Maandag is het al weer tijd voor de vierde Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show. Op maandag 15 januari vindt in de grote zaal van het Patronaat in Haarlem een wervelend theaterstuk plaats waarin voetbal, cabaret en muziek (én humor) in hoog tempo weer aaneen worden geknoopt. Voor de eerste keer zal het ‘voetbaltotaaltheater’ worden gepresenteerd door een vrouw, een primeur. In het Haarlemse Patronaat treedt Hélène Hendriks op maandag 15 januari om 20.00 uur in de voetsporen van Jan. J. Pieterse, Herman van der Zandt en Tom Egbers.

Hendriks is als presentator en interviewer bekend van FOX Sports. Met Jan Joost van Gangelen presenteert zij elke zaterdag De Eretribune. Daarnaast is ze regelmatig te zien in het programma Voetbal Inside en als tafeldame in De Wereld Draait Door.

Zoals altijd hoef je geen voetbalverslaafde te zijn om te kunnen genieten van De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show. In de vierde show van productiemaatschappij Brilstand is een belangrijke rol weggelegd voor cabaretier Hans Sibbel. De verrassende muziekkeuze brengt een eigenzinnige Fries naar het Patronaat, Meindert Talma. Hij zal maandag onder meer eer betonen aan de besnorde cultvoetbalheld Abe van den Ban.

De drie ‘voetbalgasten’ in het Patronaat zijn Dries Boussatta, John van ’t Schip en Royston Drenthe. Boussatta, oud-speler van Haarlem, was de eerste Marokkaanse Nederlander in het Nederlands elftal. Oud-Ajacied Van ’t Schip baart momenteel opzien met PEC Zwolle en oud-Feyenoorder Royston Drenthe is als rapper actief.

Brilstand bestaat uit de (sport)journalisten Paul Onkenhout, Dick Sintenie, Edwin Struis en Simon Zwartkruis plus producent Niels van Boheemen. Net zoals in de vorige drie shows krijgen ze ook maandag weer steun van de Haarlemse puntdichter Jan J. Pieterse en ‘dominee’ Klaas Vos. Jos Maathof (Voetbal Inside) is opnieuw de regisseur.

Zowel Brilstand als De Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show kan worden gevolgd op Facebook. Op die pagina’s staat meer informatie. De show is bijna uitverkocht. Kaarten zijn te koop via Patronaat.nl en Ticketmaster.nl. Voor meer informatie: www.brilstand.nl.

De datum voor de volgende show is ook al bekend: maandag 14 mei. De kaartverkoop voor de jubileumshow begint op 1 februari.

Foto: Facebook hi-ha-hondelul