Minister Koolmees past tegemoetkoming in de loonkosten via de NOW niet aan. Clubs de dupe.

Slecht financieel nieuws voor de regionale amateurclubs. Bij omzetverlies van minimaal twintig procent in de kantine kon voor personeel een vergoeding van de loonkosten worden gevraagd via de NOW.

De NOW vergoedde dan tot 85% van de loonkosten. Voor de NOW, geldend voor de periode van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021, gebruikt het UWV de loonkosten van juni(!) 2020 als vergelijkingsmaand. En juist in deze zomertijd zijn er geen inkomsten voor clubs en wordt er ook geen personeel betaald.

Minister Koolmees (SZW) antwoordde op Kamervragen dat de NOW niet wordt aangepast voor amateursportclubs.

Clubs worden voor een tegemoetkoming in de loonkosten doorverwezen naar de TASO (tegemoetkoming amateursportorganisaties).

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

TASO

Deze TASO geldt voor amateurclubs die minimaal 10% omzetverlies hebben gehad in het vierde kwartaal van 2020 en minstens € 1.500 financiële schade hebben geleden.

De hoogte van de TASO is afhankelijk van de geleden financiële schade met betrekking tot de doorlopende lasten van de sportaccommodatie, de personeelskosten, de bondsafdrachten en het resultaat uit de kantineopbrengsten.

TASO is lager dan NOW

Helaas voor de clubs die met personeel werken ipv met vrijwilligers. De TASO dekt slechts een deel van het verlies en valt bij de vergoeding van de loonkosten een stuk lager uit dan de NOW.

Tekst: Peter Brink 

Foto: rijksoverheid.nl 

This poll is no longer accepting votes

Zullen we weer een "Mooiste" verkiezing doen?