DSS en Iliass Akchich langer met elkaar door

Vierdeklasser DSS heeft het contract van hoofdtrainer Iliass Akchich met een jaar verlengd. De club uit Haarlem-Noord is te spreken over de prestaties van de nog jonge keuzeheer. Akchich is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer na jarenlang zelf gevoetbald te hebben bij DSS.

Voorzitter Aart Louwrier is zeer te spreken over de contractverlenging. “Het is een trainer die goed ligt in de groep en waarvan we inschatten dat hij ons op technisch en sportief gebied verder kan brengen,” legt hij uit aan Voetbal in Haarlem. “Hij is een man die bij de club past. Na al deze zaken bij elkaar op te tellen, hebben wij gevraagd of hij een jaar bij wilde tekenen. We zijn heel blij met Iliass.”

De 36-jarige Akchich is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van DSS. Vorig seizoen trainde hij de beloftes en na het vertrek van Erwin van der Zee kwam Akchich aan het roer te staan. Met een vierde plek halverwege dit seizoen doet hij het aanmerkelijk beter dan zijn voorganger. “We hebben een beleidsplan dat voor vijf jaar geldt, maar we hebben voor aanvang van dit seizoen gezegd dat we graag binnen twee jaar een stap omhoog willen. Dit jaar doen we het met de vierde plek best aardig en hikken we tegen de koplopers aan,” aldus Louwrier.

Foto: DSS Assist