Jethro Abram volgt Jerry Verschoor op bij Hoofddorp

Het bestuur van S.V. Hoofddorp en Jerry Verschoor hebben in goed overleg besloten om het contract als hoofdtrainer van de zondagselectie aan het einde van dit seizoen niet te verlengen. Tegelijkertijd is bekend gemaakt dat Jethro Abram volgend seizoen aan het roer staat bij de eersteklasser. Abram komt over van competitiegenoot AFC ’34 uit Alkmaar.

Jerry Verschoor is in het bezit van het trainersdiploma TC-2 en voor de eerste klasse is TC-1 verplicht. Voor het seizoen 2017-2018 heeft Hoofddorp van de KNVB-dispensatie voor Verschoor ontvangen. Door redenen in de privé- en werksfeer is het Verschoor helaas niet gelukt om dit seizoen verplicht de cursus TC-1 te gaan volgen, pas over een paar jaar heeft Verschoor hier de mogelijkheid voor.

Jerry Verschoor oefent met veel plezier zijn huidige functie uit en hij wil dan ook graag als hoofdtrainer aan de slag bij een tweede- of derdeklasser in onze regio. Het bestuur betreurt de gang van zaken dat Verschoor moet stoppen, want hij is een product van de eigen trainersopleiding en dit kan helaas geen voortzetting binnen de eigen club krijgen. De technische commissie van Hoofddorp is samen met het bestuur op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Voor het volgende seizoen is met Jethro Abram overeenstemming bereikt over een verbintenis voor de functie van hoofdtrainer. Er zal een contract getekend worden voor één seizoen met de intentie van beide partijen elkaar voor een langere periode te binden. Het bestuur is ervan overtuigd, dat met Jethro Abram een waardige vervanger voor Verschoor is aangetrokken. Abram zal verdere uitvoering gaan geven aan het beleidsplan 2016-2020 van de vereniging. Hierbij is hij direct verantwoordelijk voor de training, coaching en het voetbaltechnisch beleid van de Zondag-selectie en in het bijzonder voor het vlaggenschip van de vereniging.

Jethro Abram is 34 jaar en woonachtig in Heemstede. Als voetbaltrainer is hij in het bezit van het trainersdiploma TC-1. Hij is begonnen als jeugdselectietrainer bij diverse verenigingen in onze regio (Koninklijke HFC, DCG, Young Boys en AFC) en is vanaf 2012 werkzaam in het seniorenvoetbal. Na drie seizoenen bij VSV, met een kampioenschap in 2015 en promotie naar de eerste klasse, is Abram de laatste twee seizoenen werkzaam bij het Alkmaarse AFC’34, uitkomend in de eerste klasse. Vorig seizoen eindigde hij op een tweede plaats, in de na-competitie werd de felbegeerde Hoofdklasse net niet gehaald. Dit seizoen staat AFC’34 in de middenmoot, in dezelfde klasse als zijn toekomstige vereniging S.V. Hoofddorp.

Na goede gesprekken met de technische commissie kwamen beide partijen als snel met elkaar tot overeenstemming. De positieve ontwikkelingen en toekomstmogelijkheden, een prachtige accommodatie en een uitstekende verenigingsorganisatie bij S.V. Hoofddorp zijn belangrijke redenen voor Jethro Abram om voor onze vereniging te kiezen. De visies op voetbaltechnisch en organisatorisch gebied van het bestuur en de nieuwe trainer liggen heel dicht bij elkaar en dat heeft ertoe bij gedragen dat de contractbesprekingen op een prettige en snelle manier hebben plaatsgevonden.

Het bestuur van S.V. Hoofddorp is verheugd met de aanstelling van Jethro Abram en ziet de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

Bron: persbericht S.V. Hoofddorp
Foto: Archief Noord-Hollands Dagblad