Robbert Breedijk en Barry Tjeertes toch niet naar RCH

RCH was afgelopen seizoen al veelvuldig in het nieuws. De samenwerking met Mehmet Simsek kwam ten einde. De halve selectie liep de deur uit met wat voor reden dan ook. Tot overmaat van ramp eindigde het seizoen ook nog eens in een degradatie. 

Voor volgend seizoen had men wel al een mooi plan klaar liggen en weten vast te leggen. Het duo Robbert Breedijk en Barry Tjeertes zouden de club komen versterken. Breedijk als trainer coach en Tjeertes als technisch adviseur. Het duo was bezig om de selectie voor volgend seizoen vorm te geven. Een helse klus met zo weinig achterblijvers en er moest dan ook nog redelijk wat gebeuren voordat men met een gerust hart de zomerstop in zou kunnen gaan.

Maar alles lijkt tevergeefs geweest. Onverwacht hoge energiekosten hebben een zware impact op de begroting van de club waardoor het bestuur in goed en open overleg de samenwerking vroegtijdig heeft moeten staken. Volgend seizoen zal RCH derhalve niet beschikken over een zondag selectie.

“Heel zonde. Het is een drastisch besluit dat RCH noodgedwongen heeft moeten maken en dus gevolgen heeft voor de voorgenomen samenwerking aldus Tjeertes. “De continuïteit van de club staat op de eerste plaats, dat respecteren wij uiteraard. Wij gaan dan ook niet moeilijk doen over de al getekende contracten. Zo zitten we niet in elkaar.”

“Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we het plan wat we hadden niet door kunnen uitvoeren. Vooral Robbert en de mensen van RCH hadden veel tijd gestoken in het formeren van een eerste elftal. Robbert heeft meteen de taak op zich genomen om de spelers die hadden toegezegd te komen te informeren dat het niet door gaat. Voor die spelers is het ook zuur dat het zo kort voor de transfer-deadline niet door gaat. Wij zullen ze dan ook helpen om toch ergens aan de bak te kunnen aankomend seizoen.”

RCH voorzitter Kees Kokkelkoren betreurt de gang van zaken. “De plannen zagen er heel goed uit en er was groot vertrouwen in Barry en Robbert. Helaas zijn we voor deze lastige keuze komen te staan waarbij de continuïteit van de club altijd de hoogste prioriteit heeft gehad. RCH is Barry en Robbert veel dank verschuldigd voor hun niet aflatende inzet en betrokkenheid. Wij wensen de beide trainers dan ook al het beste voor de toekomst en hopen dat onze paden op termijn elkaar weer zullen kruisen.”