Zaterdag 2e klasse A

EDO verslikt zich tegen Waterwijk

EDO had het kunnen weten: Als je tegen een ploeg speelt die verkleed is als Red Bull-blikje zullen die spelers wel extra energie hebben in het laatste deel van de wedstrijd. En dat bleek ook wel. Waterwijk kreeg in de tweede helft vleugels en boog een 2-1 ruststand om in een 2-4 overwinning.

Dat had helemaal niet gehoeven als Romario Aroma een goedkoop gekregen penalty vlak na de pauze had binnengeschoten. Nu redde de Waterwijk-doelman zijn eerste inzet, waarna Aroma de rebound huizenhoog over joeg. Het hád dus 3-1 kunnen staan en dat had de nekslag voor Waterwijk betekend. Nu putten de Almeerders moed uit de situatie en trokken ze de wedstrijd naar zich toe.

Voor rust had EDO de zaakjes aardig voor elkaar. Al na twee minuten diende zich een kopkansje aan voor Augustine Yeboah. Maar na een kwartiertje was het wel raak voor de Haarlemmers. Met een schitterend schot klopte Walid Benhaddi de keeper van Waterwijk. Niet veel later stond het alweer gelijk toen Selcukhan Okay in alle rust door de EDO-verdediging kon slalommen en via de onderkant van de lat de 1-1 achter keeper Max Hofer schoot. Toch ging de thuisploeg rusten met een 2-1 voorsprong. Jeff Kemper benutte gedecideerd een strafschop, gegeven nadat Aroma werd aangetikt binnen de zestien.

Meteen in de tweede helft creëerde de thuisploeg een paar goede kansen, met de eerder genoemde penalty als grootste. Maar na die misser zakte EDO als een plumpudding in elkaar. Waterwijk kreeg kans op kans en de boomlange Lesley Vlieger kon twee keer raak koppen. Eerst na een fraaie aanval waarbij Waterwijk geen strobreed in de weg werd gelegd, zijn tweede kopbal had nog makkelijk verdedigd kunnen worden, maar de EDO-verdedigers riepen ‘Laat gaan’ naar elkaar. Dat gebeurde dan ook, waarop de bal via de binnenkant van de paal binnenviel. De 2-4 vlak voor tijd was ook niet moeilijk. Een EDO-verdediger glipte onderuit op het kletsnatte kunstgras, waarop Ryannique Inge vrije doortocht had naar de goal.

Tekst: Marcel Akerboom
Foto’s: Voetbal in Haarlem