Ambiteuze Sven Roomeijer maakt bewuste stap naar EDO

Kort geleden werd door zaterdag tweedeklasser EDO bekend gemaakt dat Sven Roomeijer aangetrokken is als trainer voor volgend seizoen. Roomeijer is op dit moment nog verantwoordelijk voor de zaterdagselectie van HBC, maar is klaar voor een stap omhoog. Een flinke stap omhoog.

Voor veel mensen kwam de aanstelling van Sven Roomeijer voor volgend seizoen bij EDO als een verrassing. Voor de 44-jarige hoofdtrainer zelf niet. Hij is ambiteus. “Ik heb mijn papiertjes ooit gehaald op het CIOS met het idee dat ik daar iets mee ging doen. Nu bij HBC (zaterdag vierde klasse, red) help ik een soort van veredeld vriendenteam uit de brand, maar ik wilde echt iets met mijn diploma’s gaan doen,” reageert hij. De oefenmeester is in het bezit van zijn TC2-diploma en mag dus bij een zaterdag tweedeklasser aan de slag.

Roomeijer - Voetbal in Haarlem
Sven Roomeijer. (Foto: HBC zat1)

“Vorig jaar werd ik door andere clubs uit de regio gebeld om trainer te worden, maar toen vond ik de uitdaging iets minder. Deze uitdaging bij EDO vind ik wel interessant,” legt Roomeijer uit. Bij zijn nieuwe club zijn veel spelers actief die op hoog niveau gevoetbald hebben. De trainer ziet daar een uitdaging in. “Je hoeft ze het voetbal niet uit te leggen. Ze hebben alleen wel iemand nodig die duidelijkheid schept.”

Inmiddels is de nieuwe hoofdtrainer al bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. “Dat is prima te combineren met de werkzaamheden bij HBC. Samen met de begeleiding van EDO voer ik al wat gesprekken met nieuwe spelers. We willen wat jonge jongens erbij hebben,” aldus Roomeijer.

Dan de Boer reageert namens EDO: “Sven is heel ambitieus. Hij wilde graag een stap hoger en wij willen dat met onze zaterdagselectie ook.” De teammanager hoorde vanuit de groep dat de motivatie dit seizoen minder werd en zodoende kwam EDO bij Roomeijer terecht. “Serge Boogaard en Marco Dorgelo hebben alles snel voor elkaar gekregen. Wij kennen Sven en Sven kent veel van onze jongens, ik denk dat dit een goede keuze is voor allebei. We hopen dat dit een succes gaat worden,” aldus De Boer.

De zaterdagselectie van EDO wil graag de stap maken naar de eerste klasse. Dit seizoen zit het kampioenschap er niet meer in, maar er werd afgelopen weekend wel gewonnen van koploper ZOB. Wil de ploeg alsnog kans maken op promotie dan zal het goede zaken moeten doen in de derde periode. De derde periode vangt dit weekend aan met voor EDO een thuiswedstrijd tegen Marken.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze klassenpagina.