Robin Eindhoven geeft visitekaartje af en wint met Spakenburg bij HFC

Robin Eindhoven doorliep de jeugdopleiding van HFC. En keerde zaterdag in het shirt van Spakenburg voor even terug op vertrouwde grond. Met de assist bij de eerste treffer stond hij aan de basis van de 1-2 zege van de Blauwen. De ploeg van Eric Meijers had zaterdag niet alleen kwalitatief maar ook kwantitatief meer in huis dan HFC.

Wet van Murphy

Trainer Gertjan Tamerus is een – op dit moment dan – niet te benijden oefenmeester. Niet alleen het coronavisruis trof HFC de afgelopen weken, ook de Wet van Murphy lijkt bezit te hebben genomen van HFC.

 

Tamerus kampte al met een redelijke volle ziekenboeg, maar na het duel met OSS’20 kwamen daar doelman Tom Boks, Roy Deken, wederom lies, en Kevin van Gasteren nog bij.

Tel daarbij op de afwezigheid van Danny Hols, Sietse Brandsma, Jeffrey van der Heijden en Roy Castien, die op de bank startte, en het leed is beschreven.

Paul van der Meeren

En zodoende zat ook de 43-jarige reservekeeper Gerard van Rossum weer bij de selectie. Nog een paar jaar en hij kan in de voetsporen treden van oud-Telstar-keeper Paul van der Meeren die in 1991 op 47-jarige leeftijd in zijn kapperszaak werd gebeld om nog mee te doen met Telstar, nadat er vier! keepers geblesseerd waren. Hij is de oudste speler die ooit actief was in het betaalde voetbal.

 

,,Officieel ben ik gestopt, dit was ook niet de bedoeling’’, zegt Van Rossum, die er afgetraind en topfit uitziet. ,,Maar tegen TEC en OSS’20 zat ik ook al bij de selectie. Wedstrijdritme heb ik niet, ik doe alleen nog mee op de trainingen.’’

Blauwen

HFC bleek te hebben geleerd van het beker-echec tegen OSS’20 en was veel agressiever. Tamerus startte wel met hetzelfde elftal, alleen Vincent Volkert keerde terug, ook al omdat Roy Deken wederom een blessure opliep tegen OSS’20.

De rentree van linker wing-back Vincent Volkert droeg ook bij aan een feller HFC. maar de beste kansen waren voor de gasten uit het blauwe deel van het gespleten voetbaldorp Spakenburg.

Niet zo gek want de Blauwen hebben voorin rondlopen wat HFC nog ontbeert, lengte en voetballend vermogen in één persoon.

Paal

Floris van der Linden schoot en kopte  op de paal. Verdediger Daniël van Son gaf de lange spits handig een duwtje voordat hij afzette en Richard de Groot zag de bal, vlak na de rust, op de paal belanden.

De 25-jarige de Groot stond wederom onder de lat omdat vaste keeper Tom Boks kampt met een meniscusblessure en volgende week een scan ondergaat.

 

In het begin van het tweede bedrijf leek de thuisploeg juist wat meer grip op het duel te krijgen. Een afgekeurde goal, een schot van Volkert voorlangs hadden de wedstrijd kunnen doen kantelen.

Dat had in de eerste helft Jordy Hilterman ook al. Hij kreeg de bal van Khalid Tadmine op een presenteerblaadje aangereikt, maar had niet de rust, koelbloedigheid en het overzicht om de situatie uit te buiten.

Bank

Roy Castien en Franklin Lewis zaten zich inmiddels op de bank te verbijten. Castien viel een half uur voor tijd in en heeft normaliter wel het overzicht en het scorend vermogen.

Na zijn twee weken verplichte absentie leek het alsof hij zich geforceerd wilde bewijzen. In plaats van in de spits te blijven ging hij in het 5-3-2-systeem soms de rol van valse spits op zich nemen.

 

haarlem-boekhouding-voetbal-in-haarlem

Duo

Twee ex-HFC-spitsen die wél opvielen liepen bij de Blauwen. Van der Linden raakte twee maal de paal, maar het was na de rust een voorzet van Robin Eindhoven die de wedstrijd openbrak.

Eindhoven

Robin Eindhoven, 21 Lentes pas, begonnen bij RCH, jeugdopleiding bij HFC doorlopen en op zijn achttiende gescout door ADO Den Haag A1. Een droom ging in vervulling, maar de spits is niet de enige die moeite heeft om te aarden in de residentiestad.

De kritische benadering bij ADO viel niet goed bij Eindhoven, die al binnen jaar weer terug was in Haarlem. ,,De speelstijl van Gertjan paste beter bij mij. Hij speelt met veel diepte en weet precies hoe hij met spelers moet omgaan. Hij benaderde mij positief, dat miste ik bij ADO Den Haag.’’

Belofte

Eindhoven brak vervolgens door bij HFC en werd beloond met een transfer naar Apollon Limassol. Ook dat avontuur was van korte duur. Bij Spakenburg lost hij zijn belofte dit seizoen in. Hij is met vier treffers topscorer van de Blauwen en was in het duel met HFC ook constant aanspeelbaar.

Openingstreffer

Niet de luchtmacht van de Blauwen scoorde met het hoofd, maar de kleinste man Wimilio Vink stond vogeltje vrij om de 0-1 in te koppen.

Waar HFC de 18-jarige Mehmet Yuksel en de 20-jarige Noud Kaagman inbracht daar had Eric Meijers de luxe om Everton Pires Tavares en ex-Telstar-speler Thomas van den Houten in te brengen.

 

Tikkie-takka

Tavares is een aanvallende middenvelder met een magistraal linkerbeen. Dat bewees hij door de tweede treffer op zich te nemen. Het was een treffer met een hoog-tikkie-takka-gehalte.

Eindhoven en Van Der Linden combineerden snel, Tavares deed iets wat niet veel spelers kunnen als het druk wordt in de geest, hij wachtte totdat Richard de Groot half naar de grond ging en stiftte met links de 0-2 binnen.

Ranglijst

Roy Castien scoorde vlak voor tijd de 1-2, maar de Blauwen lieten de zege niet meer glippen.

Zij staan op de derde plek en doen volop mee. HFC staat in de middenmoot maar heeft nog altijd twee inhaalduels voor boeg.

Koninklijke HFC: De Groot; Van Son, Morgan, Van der Slot, Wilffert (81/ Yuksel) , Volkert; Abdulahi, Boer, Noordmans (86/ Kaagman) ; Tadmine, Hilterman (59/ Roy Castien)  .

 

Spakenburg: Ter Wielen; Van Lopik (65/ Van den Houten), Schilder, Werkman, Brinkman; Olijve, Terschegget, Koelewijn (68/ Pires Tavares) , Vink; Eindhoven, Van der Linden.

 

 

Tekst: Peter Brink
Foto:Pim Hols