Nacompetitie

EDO door gelijkspel tegen Purmersteijn in finaleronde

HFC EDO heeft lijfsbehoud in de hoofdklasse nog steeds in eigen hand. Door een 1-1 gelijkspel bij Purmersteijn heeft EDO zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Vlissingen is de laatste horde die genomen moet worden.

Een wedstrijd beginnen om een gelijkspel uit het vuur te slepen is voor een ploeg als EDO bijna onmogelijk. Een lang en zwaar seizoen eist de nodige tol en gokken is door de risico’s nu geen optie. Na de 1-0 overwinning thuis, had de ploeg van Roy van der Mije genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de finaleronde van de nacompetitie.

EDO hield de eerste helft vrij eenvoudig stand tegen de eersteklasser. Daarnaast creëerden de Haarlemmers een enkele kans en leek er niet zoveel aan de hand. Totdat Orij namens Purmersteijn het net wist te vinden. Een voorzet werd in blessuretijd tot doelpunt gepromoveerd door de bal in de kruising te koppen.

Roy van der Mije had toen al twee keer een wissel moeten toepassen. Soufyan Akmum en goaltjesdief Arno Dijkstra moesten vroegtijdig en niet fit van het veld af. Voor de bezoekers kwam de rust daarom als geroepen om alle neuzen weer dezelfde richting in te krijgen.

Na rust ging Purmersteijn op jacht naar de tweede goal. EDO wist met het nodige kunst- en vliegwerk in leven te blijven. Sterker nog, EDO kwam tien minuten voor tijd op 1-1. Een groot misverstand achterin werd afgestraft door Groothusen. De spits kon de bal simpel binnenlopen, nadat N’Koubi de bal over zijn eigen doelman had gekopt.

EDO ontmoet in de finaleronde Vlissingen. Deze ploeg eindigde als twaalfde in de hoofdklasse B. Nadat eerst Meerssen twee keer werd verslagen, won de ploeg in de tweede ronde twee keer duidelijk van HVCH. Vlissingen scoort eenvoudig, maar krijgt ook veel goals tegen. Een tegenstander van formaat  dus. Komende zondag is de eerste wedstrijd in Haarlem. Een week later de return.

Het complete schema van de zondag nacompetitie vind je hier.