Nacompetitie

Voorbeschouwing op het weekend: Veel beslissingen

De nacompetitie gaat de laatste fase in! Vandaag zijn er geen duels met clubs uit onze regio, maar morgen wel. De duels om plekken in de derde en vierde klasse zijn de laatste van dit seizoen. VVH Velserbroek en HBC strijden onderling in Heemstede voor een plek in de derde klasse. EDO begint aan de finale ronde om volgend jaar ook weer in de hoofdklasse uit te mogen komen.

HFC EDO speelde donderdag knap gelijk tegen Purmersteijn en schakelde daarmee de eersteklasser uit. In de finaleronde van de nacompetitie nemen de Haarlemmers het op tegen Vlissingen. De eerste wedstrijd is dit weekend op het Noordersportpark. De ploeg van Roy van der Mije raakte tegen Purmersteijn weer twee spelers kwijt door blessures, waaronder topschutter Arno Dijkstra. Heeft de staf van EDO het elftal weer op de been kunnen krijgen? De aftrap is om 14.30 uur.

Velsen was vorige week te sterk voor Hoofddorp en plaatste zich voor de finale van de nacompetitie. De laatste horde die genomen moet worden om volgend jaar in de eerste klasse uit te komen is VVIJ. VVIJ plaatste zich ten koste van West Frisia voor de finale. De eerste wedstrijd vindt plaats in IJsselstein en begint om 14.00 uur.

Om een ticket voor de tweede klasse strijdt United/DAVO twee keer tegen SVW ’27. Via SEW wisten de Haarlemmers zich te plaatsen voor de finaleronde. Er werd twee keer een duidelijke overwinning geboekt. SVW ’27 kende meer moeite, want de eerste wedstrijd tegen HSV werd verloren. In de return werd echter gewonnen. De wedstrijd in Haarlem begint om 14.00 uur.
In het andere schema voor een plek in de tweede klasse dendert DSOV door. De club uit Vijfhuizen was twee keer te sterk voor Houten en neemt het nu op tegen VVZA. DSOV kent een kalenderjaar om van te smullen. In totaal werd er slechts twee keer verloren en de club lijkt onverslaanbaar. De thuiswedstrijd tegen VVZA start om 14.00 uur.

VVH Velserbroek en HBC ontmoeten elkaar dit weekend in de return in Heemstede. De eerste wedstrijd werd door de Velserbroekers met 1-0 gewonnen, maar HBC was niet de mindere. Het belooft morgen een spannend duel te worden. HBC moet in ieder geval met één doelpunt verschil winnen voor een verlenging. Wint de ploeg van Peter van der Waart met meer goals verschil dan volgt zijn elftal Schoten naar de derde klasse. VVH Velserbroek heeft genoeg aan een gelijkspel om het vege lijf te redden. De aftrap is om 14.00 uur.

DIO speelde vorige week doelpuntloos gelijk tegen WBSV. Dit weekend staat de return in Haarlem op het programma. Bij winst verzekert DIO zich van een nieuw jaar in de vierde klasse. Bij een gelijkspel volgt er een verlenging. Wanneer WBSV wint degradeert het team van Bryan Wijker naar de vijfde klasse. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
Ook voor Vogelenzang is het morgen ‘do or die’. De eerste wedstrijd tegen Wiron eindigde in een 2-2 gelijkspel. Joop Böckling zal morgen met zijn ploeg moeten winnen om volgend jaar in de vierde klasse uit te mogen komen. De wedstrijd in Den Oever start om 14.00 uur.

Het complete schema van de zondag nacompetitie vind je hier.