Strafschoppen brengen UNO promotie ten koste van V&V

UNO is gepromoveerd naar de derde klasse door Vlug en Vaardig na strafschoppen te verslaan. Lange tijd leek promotie ver weg, maar de ploeg van Maarten Slagtveld rechtte de rug en bleef koel. Vlug en Vaardig degradeert naar de vierde klasse.

Twee weken geleden zat UNO-trainer Maarten Slagtveld om de tribune tijdens het beslissingsduel tussen Vlug en Vaardig en Stormvogels. “Ik speel liever tegen Vlug en Vaardig, die willen tenminste voetballen en krijgen wij meer ruimte,” zei de 40-jarige trainer toen. Vorig weekend kreeg hij al gedeeltelijk. Zijn jonge elftal speelde 1-1 gelijk in de heenwedstrijd bij Vlug en Vaardig en alles was nog mogelijk.

Zijn elftal begon de return op Sportpark De Deugd uitstekend. Na zes minuten nam UNO een 1-0 voorsprong. Max Beije kon van een meter of acht hard en geplaatst binnenschieten. Toch was het Vlug en Vaardig wat de bovenliggende partij was. Onder leiding van Marco Brouwer speelden de Amsterdammers vol passie en beleving. UNO werd vastgezet en afgejaagd en had het bij vlagen moeilijk.

UNO - Vlug en Vaardig - Voetbal in Haarlem
Jeroen van Duin in actie tegen Vlug en Vaardig.

Na een half uur kreeg Leroy Hardenberg een enorme kans op de gelijkmaker. De sterke spits slalomde door de verdediging van de thuisploeg en had zelf moeten afronden, maar besloot de bal af te leggen in niemandsland. Vlak voor rust kwamen de bezoekers alsnog en terecht op gelijke hoogte. Marco Brouwer kopte een bal via de binnenkant van de paal knap binnen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Vlug en Vaardig had het meeste balbezit, maar UNO bleef gevaarlijk in de counter. Vlug en Vaardig had soms de handen vol aan de sterke Jeroen van Duin en de behendige Nolan Roffelsen. Tien minuten voor tijd leek Vlug en Vaardig op voorsprong te komen, echter floot arbiter Hardeman af. Een overtreding op doelman Van Ingen werd gezien.

Terwijl de intensieve wedstrijd en het warme weer zijn tol begon te eisen, floot de scheidsrechter voor het einde van de reguliere wedstrijd. Diverse spelers hadden last van kramp. Er moest echter nog een verlenging gespeeld worden. In de derde minuut van de verlenging kreeg Roffelsen van UNO een grote kans, maar zijn schot schampte de kruising. In de tegenaanval was het wel raak voor Vlug en Vaardig. Rachid Moufid sneed het strafschopgebied van UNO binnen en schoot knap raak.

UNO leek kapot te zitten, maar rechtte de rug. Halverwege de tweede helft van de verlenging brak Roffelsen door en kon goed voorgeven op invaller Koen Schulte. Schulte bedacht zich geen moment en zette de 2-2 op het scorebord. De spanning liep hierna nog verder op, maar er werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten bepalen wie volgend seizoen in de derde klasse uit mag komen en wie in de vierde klasse de wedstrijden gaat spelen.

Vlug en Vaardig-doelman Krap wist één strafschop te stoppen. Rowan van Ingen deed dat ook, maar Vlug en Vaardig schoot ook een strafschop naast. En dus promoveert UNO naar de derde klasse. Vlug en Vaardig degradeert na een lang seizoen naar de vierde klasse.

In het eerste seizoen van het zaterdagelftal van UNO promoveert de ploeg direct. Een prestatie van formaat. En UNO legt een basis neer voor wellicht meer. Volgend seizoen kent de zaterdagselectie namelijk ook een tweede elftal. De 41-jarige Slagtveld zet UNO weer op de kaart.

De gehele strafschoppenserie is te zien op onze Facebook-pagina.