Districtsbeker

EDO krijgt bij Pancratius te weinig

Zaterdag tweedeklasser EDO heeft het tweede duel voor de districtsbeker verloren. In Badhoevedorp ging de ploeg van Sven Roomeijer met 4-2 onderuit. Volgens de trainer was dat niet helemaal terecht.

De Haarlemmers zagen Pancratius al vroeg een voorsprong nemen. Ralf Fenne schoot een vrije trap onhoudbaar achter EDO-doelman Alex Bindenga. Door treffers van Amin Ouass en Daan Siegerist kwam EDO langszij. Op slag van rust viel ook nog de 2-2. Bobby Bosma zette de twee teams weer op gelijke hoogte, al zat die treffer Roomeijer niet lekker. “We hebben goed gespeeld, alleen jammer dat we uiteindelijk verloren. Bij een 2-1 voorsprong hadden we een penalty moeten krijgen, een zuivere handsbal. Die kregen we niet en in de counter maakten zij de 2-2,” blikte Roomeijer terug.

Na de rust greep Pancratius opnieuw de leiding. EDO werkte een bal niet goed weg, waardoor er achterin veel ruimte ontstond met de 3-2 van Van Egmond tot gevolg. In blessuretijd werd het zelfs nog 4-2 toen de bezoekers protesteerden tegen een gegeven vrije schop. Pancratius nam de spelvoortzetting snel, waarna Bas Pel scoorde.

EDO neemt het zaterdag op tegen Velsen. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde. Bij een zege stellen de Haarlemmers het ticket voor de knockout-fase veilig.