MidWest Cup

VVH wil iets bewijzen aan VSV

Dinsdagavond was het dan eindelijk weer zover. De enige echte Velserbroekse derby. VVH mocht het opnemen tegen de zaterdagtak van VSV. In de aanloop naar 4 november wanneer het in de competitie de zondagtak tegenkomt, won VVH deze wedstrijd met 2-1 en plaatste zich zo voor de volgende ronde van de MidWest Cup.

Derby

De één ziet de MidWest Cup-wedstrijd van VVH en VSV zaterdag als dé wedstrijd en de ander als voorwedstrijd naar de competitiekraker tegen VSV-zondag. VSV was altijd de grote broer. Nu een jaar of tien later komen zij elkaar weer tegen in de competitie en kan de pikorde opnieuw bepaald worden.

De thuisploeg wilde in deze wedstrijd laten zien dat zij zelf niet meer het kleine broertje zijn van VSV. Direct in het begin van de wedstrijd kwamen zij dan ook op voorsprong. Vanuit een vrije trap kon Tim van Kouteren binnenkoppen. De verwachting was dan ook dat het een echte derby ging worden, maar helaas bleef dat uit, in de score in ieder geval. In de eerste helft was er wel nog een enorme kans voor VSV om op gelijke hoogte te komen. VVH-doelman Marco van den Bogaard schoot de bal recht in de voeten van een VSV’er maar deze zag zijn inzet naast het doel belanden.

Tweede helft

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Het meeste opvallende aan de wedstrijd was wel het spel van VVH. Trainer Jeroen de Vries weet heel goed waar hij naartoe wil met zijn team en die eerste stappen zijn daarvan al zichtbaar. “We zijn op de goede weg maar zijn er nog niet,” concludeerde de leermeester.

Op wat kleine kansjes over en weer na kwam er pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd weer wat leven in de brouwerij. Jeffrey Kors zag zijn afstandsschot nog aangeraakt worden en zo viel de 2-0 binnen. Drie minuten voor tijd kreeg Jesse Kooijman zijn kans op de aansluitingstreffer, echter zag hij deze gestopt worden door de sluitpost. Een minuut later was het dan wel raak. Nadat Remco Knol zijn befaamde stagedive maakte in het strafschopgebied mocht Roy Penders de gegeven strafschop binnenschieten.

In de blessuretijd kreeg het publiek nog een heel mooi balletje voorgeschoteld van Mark van der Werff. Vanaf de achterlijn wipte hij de bal over de VSV-doelman, raakte de binnenkant van de paal, maar voordat de armen in de lucht konden werd de bal nog van de lijn gehaald. Zo bleef de score steken op 2-1 voor VVH.

Jeroen de Vries

Voor VVH-trainer Jeroen de Vries was het een van de vele wedstrijden in de voorbereiding. “Ik ben natuurlijk nieuw in Velserbroek en ik had er dan ook geen verwachtingen van. Wij willen stappen maken en die voeren wij uit in onze wedstrijden. Je zag wel dat bij beide teams dat er meer emoties betrokken waren dan dat normaal het geval is.”

Over de wedstrijd zelf zei hij: “We maken wel stapjes en ervaren dat andere systemen ons beter passen. Er zijn leuke aanvallen geweest en we lieten verzorgd voetbal zien. Het is een zeer hechte groep, ze vechten voor elke meter dus als iedereen zijn taken uitvoert dan denk ik dat er een moment komt dat wij tegen iedereen in de derde klasse weerstand kunnen bieden. Daar zijn we nog niet, maar we zetten stappen.”

Dat zowel VVH als de trainer zelf een juiste stap hebben gezet met de aanstelling van De Vries is overal hoorbaar, voelbaar en zichtbaar. We houden in de gaten waar dit naartoe gaat.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.