Zondag 4e klasse E

DSS bezorgt Zwanenburg tweede nederlaag van het seizoen

DSS is in de winning mood. Na vorige week op spectaculaire wijze RCH verslagen te hebben was nu Zwanenburg aan de beurt. In eigen huis wonnen de rood-groenen met 2-0. De ploeg van Ilias Akchich gaat ongeslagen aan kop in de tweede periode.

Na de standaard eerste minuten van aftasten en balletjes breed was het eerste echt gevaar na een minuut of tien voor de thuisploeg. Een bal van achteruit werd verkeerd beoordeeld door Zwanenburg-verdediger Mitch Snijders. Hierdoor kon Job van den Dries doorlopen richting doelman Rene Jonker. Naast hem stormde Obaida Dalla mee, maar in plaats van af te leggen kwam er een slap schot wat een makkelijke prooi werd voor Jonker.

Halverwege de eerste helft dacht Zwanenburg op voorsprong te komen. Een hoekschop van Tim Hollander verdween via een mengelmoes van benen uit het niets in het doel. DSS-doelman De Back ging met een harde schreeuw richting kunstgras. Scheidsrechter Wijs floot en keurde het doelpunt af. De grootste kans voor rust was voor de bezoekers. Een snelle uitbraak eindigde bij Hollander, maar de aanvaller zag zijn inzet door de goed uitkomende De Back gepareerd worden.

Na de thee werd het er kwalitatief niet beter op. Ballen over vijf meter kwamen niet aan. Lange ballen verdwenen over de zijlijn. Maar de strijd bleef onvermindert door gaan. De eerste kans voor DSS was gelijk raak. Een hoge voorzet van Dalla werd door Van den Dries in tweede instantie binnen gewerkt. Hierna pakte Jonker voor eventjes de hoofdrol. Eerst redde de doelman prachtig op een afstandsschot om even later grof in de fout te gaan en Van den Dries de gelegenheid te geven de 2-0 voor leeg doel in te schieten. Zwanenburg zocht de aanval, maar mede door het verdedigingsduo Bart Duppen en Wesley Tan werd de ploeg van Mehmet Simsek amper gevaarlijk en bracht DSS de overwinning over de streep.

Voor DSS was de overwinning op Zwanenburg de vijfde op rij. In de tweede periode gaan de Haarlemmers aan kop met 12 punten uit vier wedstrijden. Zwanenburg heeft nog twee inhaalduels te goed. Mochten deze gewonnen worden is er voor Simsek en zijn mannen niets aan de hand.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.