Zaterdag 4e klasse B

Koninklijke HFC zet jacht op HYS in met zege bij Alliance ’22

De beslissing in de zaterdag vierde klasse B is nog niet gevallen. Koploper HYS was dit weekend vrij en kon rustig gaan bekijken hoe runner-up Koninklijke HFC zou presteren bij het lager geklasseerde Alliance ’22. HFC won met 1-6, waardoor ze in het spoor blijven van de koploper.

Het beeld op de ranglijst was ietwat vervormd, doordat Koninklijke HFC twee duels minder gespeeld had. Het gat van 8 punten kan in theorie dus verkleind worden tot slechts 2, maar dan moeten beide duels wel gewonnen worden. Bij Alliance ’22 slaagde de ploeg van Jeroen Kroes daarin. Een matige start werd in met name de tweede helft rechtgezet.

In het eerste bedrijf kon de veel oudere ploeg van Alliance ’22 nog redelijk meekomen. Koninklijke HFC had wel het betere van het spel en het was dan ook wachten op de eerste treffer. Na iets meer dan twintig minuten was het dan eindelijk raak. Nino Verstraten opende de score; 0-1. Vlak voor het rustsignaal leek Alliance ’22 iets terug te kunnen doen, maar HFC-doelman Reinier Mutsaerts lag twee maal uitstekend in de weg. In de daarop volgende aanval schoot Lucas Verstraten de 0-2 tegen de touwen.

Na de rust veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld. De bezoekers bepaalden het spel en Alliance ’22 probeerde er met een counter gevaarlijk uit te komen. De sterke Rutger Leeuwe en de vlugge Joost Cornelissen maakten het de verdediging van HFC soms behoorlijk lastig. De 0-3 na een uur spelen was echter verdiend. Lucas Verstraten schoot van ruime afstand raak. Doelman Youri Veenman was kansloos.

De thuisploeg deed tien minuten later iets terug. Cornelissen schoot op fraaie wijze de 1-3 over Reinier Mutsaerts binnen. Dat was tevens het signaal voor Koninklijke HFC om in de slotfase extra gas te geven. Een klein kwartier voor tijd scoorde Lucas Verstraten zijn derde treffer van de middag, 1-4. Joshua Baars schoot daarna de 1-5 binnen en in de slotminuut scoorde hij ook nog de 1-6.

Een eenvoudige zege voor Koninklijke HFC, dat de achterstand op HYS weet te verkleinen tot 5 punten. Beide teams hadden voor aanvang van dit seizoen slechts 1 doel; het kampioenschap. De nummer twee maakt ook nog kans op promotie naar de derde klasse, maar dan via de nacompetitie.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.