Zondag 4e klasse E

DSS lijkt na gelijkspel bij HBC zeker van periodetitel

Het bescheiden feestje dat zondagmiddag gevierd werd in de kantine van DSS kreeg de goedkeuring van trainer Iliass Akchich. Na het gelijkspel tegen HBC is de periodetitel officieel nog niet gewonnen, maar door een sterk doelsaldo kan het in feite niet meer mis gaan voor zijn ploeg. “Dit hebben ze wel verdiend.”

De wedstrijd in Heemstede was niet van hoog niveau. De belangen bij beide teams, alsmede de harde en koude  wind zorgden voor een teleurstellende eerste helft. HBC had het meeste balbezit, maar kansen werden amper gecreëerd. Behalve dan in de eerste drie minuten. Robin van de Linde kreeg een enorme kans om de score te openen, maar miste. Aan de andere kant schoot Obaida Dalla de bal veld 3 op.

DSS zette hoog druk en probeerde op die manier het spel van HBC te ontregelen. Dit lukte geregeld. Kwam HBC er wel gevaarlijk uit, dan werd er te weinig rekening gehouden met de wind. Veel lange ballen rolden over de achterlijn. Enkel Eric Liefting liet soms zien de bal als aan een touwtje bij zich te hebben. De vleugelaanvaller kon echter geen potten breken. Kort voor de rust veerde het publiek op, maar niet voor een kans. DSS-spits Job van den Dries botste hard tegen scheidsrechter YĂĽcel aan, waarna de leidsman lange tijd op de grond bleef liggen. De verzorgers van zowel HBC als DSS hielpen YĂĽcel weer overeind.

Na de rust kreeg HBC de wind vol in het gezicht. De ploeg van Peter van der Waart ging daar in eerste instantie prima mee om en kwam halverwege het tweede bedrijf op een verdiende voorsprong. Een lange bal van Liefting kwam via invaller Schoof bij Van der Linde terecht. De spits van HBC bedacht zich niet en ramde de bal hoog in het doel van keeper Davy de Back.

De bezoekers lieten het er niet bij zitten en gingen opportunistisch voetballen. Middels lange ballen werden de snelle en hardwerkende aanvallers gezocht. Goed voetbal was het niet meer, maar HBC had er regelmatig moeilijk mee. Uit Ă©Ă©n van die aanvallen scoorde Stijn Heuvel een kwartier voor tijd de gelijkmaker. DSS bleek daarna het fitste elftal. HBC werd afgejaagd en verloor ieder duel van de Haarlemmers. Wesley Tan leek zijn ploeg zelfs op 1-2 te zetten, maar zijn snoeiharde kopbal spatte uiteen op de lat boven HBC-doelman Bram Verhage. Het slotakkoord was weer voor doelpuntenmaker Heuvel. Zijn schot verdween over het doel van HBC, waardoor het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Na afloop keken de trainers anders naar de uitslag. Waar Akchich het gelijkspel terecht vond, was Van der Waart van mening dat zijn ploeg de overwinning wel verdiende. “Wij waren iets beter, dus een 1-0 was wel terecht geweest.” HBC miste Luuk Vahle en Jesse van Loon, maar ook middenvelder Bart Griekspoor. “Bart geeft net wat meer power op het middenveld. Hij zorgt voor balans en dat misten we vandaag.”

Door het gelijkspel lijkt DSS zeker van de winst van de tweede periode. Enkel NFC kan de ploeg in punten nog achterhalen. Het doelsaldo van DSS is echter 8 treffers beter en doordat NFC in moet halen tegen concurrent Zwanenburg lijkt DSS zeker van haar zaak. Met een bescheiden feestje tot gevolg.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag vierde klasse E vind je op onze competitiepagina.