IJmuiden stopt opmars United/DAVO

Zowel IJmuiden als United/DAVO zijn na de winterstop bezig aan een uitstekende reeks. IJmuiden is sindsdien op jacht naar de derde plek en een ticket voor de play-offs, terwijl United/DAVO zich rechtstreeks wilt handhaven. Doordat de ploeg in de winterstop een aantal versterkingen heeft gekregen, begint het daar sterk op te lijken. Beide teams stonden dit weekend tegenover elkaar.

In de beginfase van de wedstrijd waren de grootste mogelijkheden voor het team van Anthony Correia en de bezoekers moesten alle zeilen bijzetten om geen doelpunt om de oren te krijgen. De eerste kans was dan ook voor IJmuiden. Jeffrey Prinsse gaf voor aan Milan van Essen, maar doelman Ronald van der Giezen voorkwam het eerste doelpunt. In de 10e minuut moest hij toch capituleren. Uit een voorzet van Kay Brouwer kopte Jeffrey Prinsse de 1-0 achter hem in de touwen. United/DAVO dacht daarna op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Milan van Essen kreeg vervolgens de kans op 2-0, maar hem benutten lukte nog niet.

De bezoekers kregen na een overtreding van Mike Kries een strafschop. Aanvoerder Vincent Verhagen schoot deze onhoudbaar achter doelman Tom Hoogendijk. Toch kwam de thuisploeg korte tijd later weer op voorsprong. Een voorzet van Brouwer kon door Van Essen afgerond worden. Wederom trok Verhagen de stand weer gelijk en ook deze keer uit een strafschop. IJmuiden probeerde na de 2-2 de wedstrijd naar haar hand te zetten, maar voor de rust lukte dit niet meer.

Kort na de onderbreking lukte dit wel. Floyd Hille zag zijn vrije trap van een meter of 25 meter van richting worden veranderd door Milan van Essen, waardoor Ronald van de Giezen verrast werd en het nakijken had, 3-2. Maar voor de derde keer kon IJmuiden de voorsprong niet lang vasthouden. Van IJmuidens balverlies op het middenveld profiteerde de ploeg van Chiel Schneider optimaal door de 3-3 te scoren. Jeffrey van den Berg zette de treffer op zijn naam.

Er ontstond een leuk duel dat beide kanten op kon gaan. IJmuiden kreeg moeite met de snelle omschakeling van de bezoekers. Tom Hoogendijk voorkwam een eerste achterstand door een goed geplaatst schot van Erhan Kutlu met een katachtige redding onschadelijk te maken. Aan de andere kant voorkwam Ronald van de Giezen de 4-3 voor IJmuiden door een schot van Wesley Heeres, die zijn honderste wedstrijd in IJmuiden 1 speelde, te pareren. Na een goede combinatie tussen Iw Stoianov, Bob Schol en Milan van Essen schoot de laatste net over de doellat.

Kort voor tijd kopte Kay Brouwer, na een afgeslagen aanval, de bal voor de voeten van Bob Schol die de trekker overhaalde en toch de 4-3 voor de gastheren scoorde. Fouad Malloul leek in de slotminut beide teams weer op gelijke hoogte te schieten, maar zijn kiezelharde poging werd gestopt door Tom Hoogendijk.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Met dank aan Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem