MidWest Cup

Debutant SVW kan Stormvogels niet tegenhouden

Debutant in de MidWest Cup SVW’27 kon Stormvogels niet tegenhouden om poulewinnaar te worden. In de laatste wedstrijd in poule K had Stormvogels genoeg aan een punt. SVW kon bij winst door naar de volgende ronde. Na 60 minuten voetbal waren de bezoekers op en zette Stormvogels een 4-1 stand op het scorebord.

De ploeg van Sjaak Lettinga kreeg vanaf het begin van de wedstrijd al grote kansen. Thomas Scholten had het vizier echter nog niet op scherp staan. Een stuk of vier van deze 100% kansen had toch minimaal twee doelpunten moeten betekenen. En zoals de oude voetbalwet ons heeft geleerd, als je zelf de kansen niet afmaakt.. De 4e klasser uit Heerhugowaard kwam dan ook op voorsprong. Een kopbal van Diemo Lopez welke houdbaar leek voor doelman Floris Serne. Hij kreeg nog wel de hand erachter maar niet stevig genoeg waardoor de bal evengoed over de lijn stuiterde. Zo lag SVW ineens op koers om de koppositie af te pakken van Stormvogels. De beste kansen waren dan wel voor de thuisploeg maar de bezoekers boden goed weerstand en legden samen zo een vermakelijke pot op de mat.

Na rust was Joshua Jansen in de ploeg gekomen bij de IJmuidenaren. Achterin bood dit een hoop rust en sturing aan de ploeg. Al snel bleek dat er gejaagd zou gaan worden op die gelijkmaker. En zo geschiedde, een onderschepping op het middenveld in de opbouw van SVW. Mats berghuis kon na deze onderschepping Thomas Scholten bedienen die op zijn beurt met links de bal langs de doelman in de verre hoek kon werken. SVW liet zich hierdoor nog niet uit het veld slaan en kreeg nog wat kansen. De grootste kwam van de schoen van Dylan Bekkum Marks. Hij zag zijn inzet maar net naast gaan. Na 70 minuten weerstand was het potje bij SVW leeggespeeld. Hierdoor kon Stormvogels de score naar 4-1 tillen. Doelpunten van Fernando Alphenaar, Diego Moura Neves en Ozan Kutlu zorgden hiervoor.

Beide trainers konden na afloop terug kijken op een mooie wedstrijd. Trainer Miquel Tjon A Hung neemt met opgeheven hoofd afscheid van de MidWest Cup. “Het was een leerzaam toernooi voor mijn jongens. Ik vind dit mooie wedstrijden tegen leuke en goede tegenstanders en voor een jonge ploeg als SVW is dat een mooie ervaring”, aldus de oefenmeester.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.