MidWest Cup

Bloemendaal opent MidWest Cup met ruime overwinning

Zondag stond het eerste duel van de MidWest Cup op het programma. Bloemendaal kende op eigen terrein weinig moeite met Terrasvogels: 8-1.

De thuisploeg had vanaf de eerste minuut de controle. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste mogelijkheden zich aandiende. Robert Jansen gaf de bal voor, Friso Jager kwam goed voor zijn man maar de bal ging net over. Tegen alle verhoudingen in kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Toine Rombouts schoot een vrije trap door de muur achter doelman Daan Kamp. Aan het spel veranderde niet veel. Bloemendaal was veelvuldig op de helft van Terrasvogels te vinden. Het duurde even, maar tien minuten voor het rustsignaal kwam de ploeg van Tim Joon via Mounir Hafidi langszij. Vlak voor rust was daar ook de 2-1. Jesse van der Meer passeerde twee tegenstanders en gaf de bal af op Tim Beeren welke makkelijk zijn ploeg op voorsprong kon zetten.

Na de thee liep Bloemendaal snel uit. Binnen een kwartier werd de stand door Van der Meer (2x) en Peter Zijlstra naar 5-1 getild. Terrasvogels doelman Sjef Hillenaar werkte zich een slag in de rondte. De sluitpost pakte nog een paar knappe ballen maar zag Bloemendaal in de laatste twintig minuten nog drie maal scoren. Robert Jansen, Friso Jager en Larse van Eck bepaalden de eindstand op 8-1.

Vanavond staat alweer het volgende duel op het programma. In poule A staan Zandvoort en Hoofddorp (zon) tegenover elkaar.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen