Olympia Haarlem maakt comeback met opening MidWest Cup

Hij heeft met zijn groep al een aantal oefenwedstrijden gespeeld, maar trainer Barry Tjeertes kijkt uit naar het openingsduel van de MidWest Cup. Vrijdag kruist het Olympia Haarlem van de nieuwbakker trainer de degens met zondag vierdeklasser Terrasvogels.

Met een compleet nieuw elftal trekt Barry Tjeertes dit seizoen ter strijde. Omdat Olympia Haarlem vorig seizoen geen standaard elftal liet uitkomen, start de zeer getalenteerde groep in de zaterdag vierde klasse. “Daarom is de wedstrijd tegen Terrasvogels zo interessant. Deze tegenstander is van het niveau dat we in de competitie vaak gaan tegenkomen,” zegt Tjeertes. Terrasvogels eindigde vorig seizoen als vijfde in de zondag vierde klasse.

“We zijn in juli begonnen met de pre-voorbereiding. Meestal doen alleen clubs op vrij hoog niveau dat om een basis te leggen, wij hebben dat gedaan puur in het teken van kennismaking. We hebben een oefenwedstrijd tegen Rijnvogels gespeeld, maar die waren gewoon een maat te groot. Daar hebben we wel bewust voor gekozen, omdat we wilden zien waar onze zwaktes lagen. Daarna zijn we op trainingskamp naar België geweest en hebben we een wedstrijd tegen het beloftenelftal van Zulte Waregem mogen spelen. Éen helft kwamen we goed mee, de tweede helft redden we het conditioneel niet. Maar we hebben elkaar allemaal wat beter leren kennen. ”

Na een pauze is Olympia Haarlem deze week gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Er komen de komende dagen nog een aantal jongens terug van vakantie. Die ga ik vrijdag wel laten spelen, zodat ik weer een beter beeld krijg. De jongens die er wel al zijn spelen zondag mee in het oefenduel tegen Hillegom,” aldus Tjeertes.

“Ik heb er veel in,” zegt hij over het openingsduel van de MidWest Cup. “We spelen tegen een tegenstander die staat voor het niveau dat we ook veel in de competitie gaan tegenkomen. Wat dat betreft ben ik benieuwd naar wat we kunnen verwachten en hoe de groep daarmee omgaat. Wij moeten het echt van het voetballen hebben en minder van het fysieke. Dat gaan we tegen Terrasvogels ook doen.”

Het gehele programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Foto: Facebook Olympia Haarlem