Districtsbeker

Dapper HBC verliest in extremis van Huizen

Het is HBC niet gelukt zich te plaatsen bij de laatste acht van de KNVB Districtsbeker. Op eigen terrein ging het in de allerlaatste minuten onderuit tegen Huizen: 2-3.

Nadat in de vorige ronde zaterdag eersteklasser AFC Amsterdam werd verslagen kwam afgelopen zaterdag Huizen, uitkomend in diezelfde competitie, op bezoek. Het in grote getalen opgekomen publiek zag Huizen in de eerste minuten meteen de aanval zoeken. De eerste mogelijkheid was voor Dennis Lamme maar deze zag zijn inzet in twee instanties gered worden door HBC-goalie Bram Verhage. Vlak hierna raakte Olivier Blaauw voor de bezoekers de paal. HBC had de eerste storm overleefd en na een kleine twintig minuten kreeg de ploeg van Jasper Ketting de eerste mogelijkheid. Helaas zag Luke Vahle zijn inzet naast gaan. HBC werkte zich een slag in de rondte en dwong Huizen vaak tot een lange bal. En bijna net zo vaak belandde deze bal bij bij de snel uitkomende en uitblinkende Verhage. Toch kwamen de bezoekers tien minuten voor de thee via Blaauw op voorsprong.

Na de thee was het meteen raak. Niel van Hooff ramde binnen een minuut de gelijkmaker voor HBC in de touwen. Heel lang bleef deze gelijke stand niet staan. Vijf minuten later kon Sebastian van Kammen de 1-2 voor Huizen binnen koppen. HBC trok ten aanval en zag Luke Vahle een voorzet van Jeroen de Bruijn binnen koppen. 2-2! Het volgestroomde  sportpark ontplofte. Deze stand bleef tot de 90e minuut op het scorebord staan. Eerst kreeg Shady Shehata nog een mogelijkheid maar zijn uithaal miste precisie en een dosis geluk. Terwijl iedereen zich opmaakte voor de strafschoppen ging het in blessuretijd toch nog fout. Verhage kreeg een voorzet niet onder controle, liet de bal los en zag tot zijn verdriet Thomas Muller de bal in het doel tikken. Niet lang hierna floot scheidsrechter Punt voor het laatst.

HBC kent tot nu toe een prachtig seizoen. Het reikte tot de laatste zestien van de districtsbeker. Staat in de halve finale van de MidWest Cup en doet nog volop mee om het kampioenschap in de zondag 3e klasse C. Met een punt achterstand gaan de Heemstedenaren volgende week op bezoek bij koploper DCG.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen