Districtsbeker

Julius de Jager van Velsen velt Olympia Haarlem

Spits Julius de Jager baart opzien in de voorbereiding van RKVV Velsen. De eerste klasser heeft een verjonging doorgaan en de vraag is altijd hoe dat uitpakt. Zaterdag bekerde Velsen bij Olympia Haarlem en won verrassend. Mede dankzij twee treffers van De Jager en een handbalverdediging na de rust voor doelman Dennis Flecken, 1-2.

Hoofd Jeugdopleiding Jelle Anker wees vorig seizoen al op de talenten die in Driehuis rondliepen. In Haarlem mochten Sam Padmos, Jur Pluimert, Lars Schotvanger en Julius de Jager in de basis beginnen en vielen Looij, vakantieman Chris Snijders en Stan van der Lugt in.

Van de aanwinsten ontbrak de geblesseerde Splinter Haasbeek. Tim Stegeman en Jimmy van Dijk vormden weer het centrale verdedigingsduo, op rechtsback geassisteerd door mede ex-HFC’er Job Alderliefste. Terwijl Cedric Girault vanaf links speelde in het 5-3-2-systeem.

Beide ploegen waren al geplaatst voor de volgende bekerronde en daarom speelden routinier Ron Rosenhart, Alje Wiltenburg, topscorer Levy van Nispen, Sidney Schmeltz en Faissel Benhaddi niet mee bij de thuisploeg.

Youssef Blel was dicht bij de openingstreffer. De vraag Bij Velsen aan het begin van de voorbereiding was wie het gemis van Marc Kloosterboer – wereldreis- zou opvangen. Lars Schotvanger kreeg de kans in de spits, Patrick Castricum is op de weg terug , maar tot dusverre maakt Julius de Jager de meeste indruk.

Het was Velsen dat door het ontluikende talent van Julius de Jager via twee counters op 0-2 kwam. Na de rust was het enkel en alleen Olympia Haarlem dat aandrong, maar alleen Marengo wist de Muur van Driehuis te slechten, 1-2.

boekhouding-zzp