Tweede Divisie

Koninklijke HFC boekt mooie overwinning op Rijnsburgse Boys

Na de mooie overwinning op IJsselmeervogels van vorige week, kwam nu Rijnsburgse Boys op bezoek in Haarlem. De punten bleven in eigen huis en Rijnsburg stapte de bus in met een 4-1 nederlaag.

De ploeg van Gertjan Tamerus begon het duel wat onrustig. De trainer coachte zijn middenveld iets anders te gaan staan om te kunnen antwoorden op het spel van Rijnsburg en meer rust in zijn ploeg te krijgen. Het eerste kwartier was het balbezit dan ook in het voordeel van de bezoekers.

Na een klein half uur was het HFC die de score kon openen. Robin Eindhoven kreeg de bal voor zijn voeten vanuit een corner en twijfelde geen moment. De score kon nog voor rust worden verdubbeld door Wessel Boer. Nadat de Koninklijke de druk behoorlijk had opgeschroefd en bij Rijnsburg de nodige irritaties waren onderling, kopte Boer hard de 2-0 in de touwen.

Na rust moest Rijnsburg op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. En die kwam er ook. Kort na rust maakte Furghill Zeldenrust de 2-1. De thuisploeg raakte hier niet bepaald van onder de indruk en ging gewoon door waar het gebleven was. Sterker nog, drie minuten later stuurde Jacob Noordmans met een diepe pass Robin Eindhoven op avontuur. In de verre hoek prikte hij de 3-1 binnen. Louk Dekkers kreeg twee hele goede kansen, waarvan de tweede zeker meer verdiende dan hij kreeg. Een slalom richting het strafschopgebied waarbij hij twee verdedigers door de benen speelde brachten hem in positie om te schieten. Doelman Nieuwkoop kon ternauwernood redding brengen.

Rijnsburgse Boys had geen tijd te verliezen en zette zo een driedubbele wissel in. Met nog twintig minuten te gaan werd, voor zover dat niet al het geval was, de wedstrijd in het slot gegooid. Mounir Mounji kon voorgeven vanaf de achterlijn en zo bereikte hij Jacob Noordmans die op zijn beurt de kruising vond, 4-1.

Gertjan Tamerus was na de wedstrijd vanzelfsprekend zeer tevreden over de prestatie van zijn ploeg. “Rijnsburg speelt behoorlijk aanvallend en daardoor vrij open, dat spel ligt ons wel. We hebben goed gebruik gemaakt van de ruimtes en mooie goals gemaakt”. Op de vraag van Fox waar dit gaat eindigen vertelde de trainer, “Wist ik maar waar dit ging eindigen, ik hoop in ieder geval zo hoog mogelijk”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.