ViH All Star (4): Jan Ziere (Hoofddorp)

Zaterdag 22 juni 2019 vindt voor de derde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt o.a. de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2019 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de vierde onthulling: Doelman van Hoofddorp (zon), Jan Ziere!

AFC Ajax
Onze vierde aanwinst is deze benoeming meer dan waard. Hij begon zijn loopbaan bij DSOV in Vijfhuizen. Na vier jaar op avontuur geweest te zijn bij EDO en Stormvogels en zelfs een stage bij Everton kwam hij weer terug bij DSOV. Drie jaar later besloot hij weer een overstap te maken. Deze keer verkaste de sluitpost naar Hoofddorp waar hij drie jaar onder de lat stond. Via DCG en wederom Stormvogels, DSOV en Hoofddorp kwam Jan terecht bij Ajax zaterdag. Nu op 37-jarige leeftijd is hij weer terug bij Hoofddorp. Een mooie carrière dachten wij zo.

Een topkeeper in hart en nieren. “Met mijn coaching probeer ik samen met mij verdediging zo weinig mogelijk tegen doelpunten tegen te krijgen, situaties herkennen en daarop instellen. Ton Ojers zei ooit, je bent een keeper die doelpunten voorkomt.”

Hoogtepunt
Er zijn drie momenten uit zijn voetballoopbaan die hem nog goed bijstaan. Kampioenswedstrijd met Stormvogels tegen EDO 1-0, in  het seizoen 2009-2010. Een wedstrijd waar werkelijk alles in zat, rode kaarten, goed voetbal, volle tribunes, regen, wind noem maar op. Tim Groenewoud besliste uiteindelijk die wedstrijd.

SCH 44 – SV Hoofddorp nacompetitie 2016-2017: “Met 4 bussen waren naar Harmelen. We begonnen erg slecht aan de competitie, stonden in onderste regionen. Na de winterstop hadden we als ploeg een ijzersterke reeks neergezet, eindigende we als tweede in de competitie, een voorbeeld van een unieke teamprestatie.”

AJAX za -DSOV Beker 3-0 2017-2018: “Vrienden van mij die bij DSOV spelen hadden samen met de Teammanager van AJAX Jan Fleijsman geregeld dat mijn zoon Zeth als pupil van DSOV bij mij mocht scoren bij de aftrap. Dat was wel supergaaf ook voor mijn vader, die heeft zijn hele leven bij de DSOV gespeeld.”

Jan is na Donny Verdam, Luke Vahle en Jasper Wille de vierde geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2019. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!


Foto: Minkes Models