De Brug ondanks goede wil uit nacompetitie, Hoofddorp promoveert

Het zaterdagteam van Hoofddorp is gepromoveerd naar de derde klasse zonder de finaleronde van de nacompetitie te spelen. Tegenstander De Brug kon afgelopen zaterdag geen elftal om de been krijgen en is daardoor uit de nacompetitie gehaald.

Een maand eerder meldde De Brug-trainer Chiel Schneider al dat zijn elftal sowieso niet zou meedoen aan de nacompetitie, omdat De Brug na dit seizoen wordt opgeheven. “Terugtrekken kost honderd euro, dus daar gaan we niet aan mee doen,” was zijn reactie na de wedstrijd tegen IJmuiden.

Een paar weken later werd door de trainer en zijn spelersgroep besloten om toch wel te gaan voetballen. De Brug-verdediger Barry Loerakker gaf aan gewoon te willen voetballen. “We hebben met de spelersgroep aan het begin van dit seizoen afgesproken dat we het bestaan van onze club goed willen afsluiten.” En dus wilde de club de nacompetitie gewoon voetballen.

Dinsdagavond kwam Hoofddorp als winnaar uit de strijd met De Flamingo’s ‘64. De Brug is daarna met Hoofddorp en de KNVB in overleg gegaan om de wedstrijd te verplaatsen. Het elftal uit de Waarderpolder miste bijna een heel elftal aan spelers, dus kon geen team op de been brengen. “We wilden onze sportieve plicht doen,” reageert doelman Ronald van der Giezen. Echter ging Hoofddorp niet akkoord met het verzoek. De doelman vindt het jammer dat het boek van De Brug nu dicht gaat. “Nu staat er 5-1 verlies als laatste wedstrijd.”

Voor Hoofddorp betekent het niet opkomen van De Brug promotie. De tweeluik met Flamingo’s ’64 werd gewonnen en dat blijkt dus voldoende. De ploeg van Jelmer Lauw eindigde als vierde in de vierde klasse B, maar won de tweede periode. Alle teams uit 4B die deel mochten nemen aan de nacompetitie zijn gepromoveerd.

Het complete schema van de zaterdag nacompetitie vind je hier.

De Brug - IJmuiden - Voetbal in Haarlem
De Brug eerder dit seizoen in actie tegen IJmuiden.