VSV gedegradeerd naar de tweede klasse

Het Velserbroekse VSV is er niet ingeslaagd het verblijf in de eerste klasse met een seizoen te verlengen. Na de eerdere 3-1 nederlaag bij SCH โ€™44 werd er gister in eigen huis met 0-0 gelijk gespeeld. Ron Bouman kan in de tweede klasse bouwen aan een grotendeels nieuwe groep.

VSV bivakkeerde het gehele seizoen in de onderste regionen van de eerste klasse A. Dat de club niet direct degradeerde en een ploeg als Elinkwijk onder zich liet, was wellicht al een compliment waard. Handhaving via de nacompetitie was de volgende klus, maar vooral donderdag bleek tweedeklasser SCH โ€™44 simpelweg te sterk.

VSV - Voetbal in Haarlem
VSV degradeert naar de tweede klasse. (Foto: Orange Pictures)

Het eerste duel in Harmelen werd met 3-1 verloren, waardoor VSV in eigen huis met minimaal twee treffers verschil moest winnen om minimaal op gelijke hoogte te komen. Eigenlijk zat het er gister geen moment in. De thuisploeg speelde wel met de nodige drang naar voren, echter was het te gehaast en onnauwkeurig. Daardoor kreeg Mitchel Bormann de enige kans voor VSV voor rust. Bormann schoot echter vol tegen de keeper. Aan de andere kant viel genoeg te beleven, echter redde VSV-doelman Yorinn Albers een aantal keer en had het geluk dat het houtwerk hem hielp.

De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. VSV wilde in eerste instantie wel, maar na het missen van enkele kansen verdween het geloof bij de Velserbroekers. Het laatste fluitsignaal van arbiter Breedijk voelde daardoor meer als verlossing dan als straf. Degradatie naar de tweede klasse is een feit. Trainer Ron Bouman mag volgend seizoen gaan bouwen aan een grotendeels nieuw elftal. Diverse basisspelers hebben aangegeven te vertrekken bij VSV. Daar later meer over.

Alle uitslagen en het programma van de zondag nacompetitie vind je op onze speciale pagina.