Roy Castien maakt overstap naar broer Nigel bij Kon. HFC

Roy Castien voetbalt aankomend seizoen weer in het shirt van Koninklijke HFC. De jongere broer van HFC-middenvelder Nigel komt over van ADO Den Haag. Twee seizoen geleden vertrok de talentvolle middenvelder bij de Haarlemmers voor een avontuur in Den Haag.

Vijftien dagen voor het sluiten van de overschrijvingsperiode heeft Tweede Divisionist Koninklijke HFC weer toegeslagen op de transfermarkt. De 18-jarige Roy Castien is volgend jaar actief bij de club die hij twee jaar eerder verliet. Een blessure aan een middenvoetsbeentje zorgt dat het avontuur bij de BVO in Den Haag niet is geworden wat hij ervan had gehoopt.

“Afgelopen seizoen speelde ik in de ‘onder 19’ van ADO Den Haag,” vertelt Castien op de website van Koninklijke HFC. “Ik ben heel blij om weer terug te komen bij HFC en het voelt ook heel goed, alsof ik weer thuiskom”. Het weerzien met zijn broer Nigel betekent veel voor Roy. “Om samen met mijn broer te spelen is altijd een droom van me geweest en de keuze voor HFC was dan ook snel gemaakt.”

Voor de nieuwe trainer Ted Verdonkschot is dit de zevende belangrijke aanwinst. De ploeg wist dit jaar te promoveren naar de nieuwe Tweede Divisie. Voor Roy Castien is de stap van de betaald voetbalclub naar de Tweede Divisie geen teleurstelling. “De Tweede Divisie is een prachtige competitie met alleen maar sterke ploegen. Ik kan dan ook niet wachten om te laten zien wat ik kan en er met HFC een fantastisch seizoen van te maken.”

 

(Bron: konhfc.nl)