Nacompetitie

VVH zet eerste stap naar lijfsbehoud met kleine zege op HBC

VVH Velserbroek heeft het eerste duel van de tweeluik met HBC met 1-0 gewonnen. Het matige duel verdiende geen winnaar, maar Jordi Hurkmans scoorde als enige deze middag. HBC bleek knap hersteld van de slijtageslag van donderdag, maar raakte vanmiddag weer twee spelers kwijt.

De grote vraag vooraf was hoe fit HBC uit de 120 minuten strijd van donderdagavond was gekomen. Ronnie Nolles schoot toen in de verlenging zijn ploeg naar de finaleronde van de nacompetitie. Daarnaast mist Peter van der Waart al geruime tijd een aantal basisspelers door een verblijf in het buitenland. VVH daarentegen is al twee weken vrij en kon rustig naar deze wedstrijd toeleven.

VVH - HBC - Voetbal in Haarlem
Ronnie Nolles (l) kende een lastige middag tegen VVH Velserbroek.

Al snel bleek dat HBC goed fris en scherp voor de dag kwam. De eerste drie kansen waren voor de bezoekers. Nolles zijn schot was eenvoudig een prooi voor VVH-doelman Mathijs van den Akker. Alwin Lammers schoot wild over en de kopbal van Jordi Moonen ging naast. Fikse tegenvaller was het uitvallen van Martijn van der Wal. De rechtsback moest na zo’n tien minuten gewisseld worden.

Na de beginfase kreeg VVH Velserbroek meer vat op de wedstrijd. De ploeg van Anthony Correia kreeg meer balbezit, zonder echt gevaarlijk te worden. Veel duels en matig voetbal werden tentoongesteld aan het publiek. Controleren was het belangrijkst in het schaakspel. Jordi Hurkmans kon wel de score openen na een half uur. Hij kopte een voorzet vrij eenvoudig binnen.

De toeschouwers van HBC schrokken toen aanvoerder Jonno Vrij kermend van de pijn om de grond lag. Na een lange blessurebehandeling kon hij verder, maar oogde zeker niet fit. Tijdens de rust bleef de aanvoerder op het veld om zijn knie warm te houden. Zodoende begon hij toch aan de tweede helft.

Er gebeurde het eerste deel van de tweede helft niet veel. Jonno Vrij werd na een kwartier toch afgelost en het is voor HBC te hopen dat hij volgende week gewoon kan spelen. Het schaakspel ging verder, maar een kwartier voor het einde leek het duel enigszins te ontbranden. Jordi Hurkmans zag zijn kopbal op de lat eindigen. Daarna werd Menno Grijsen gevaarlijk, maar zijn schot werd eenvoudig opgeraapt. Afgelopen donderdag was Grijsen een uitblinker bij HBC, vandaag was hij onzichtbaar.

Ondanks veel bijgetelde blessuretijd werd er niet meer gescoord en verdedigt VVH volgende week zondag een 1-0 voorsprong tijdens de return. Op het gras van HBC is de ploeg van Van der Waart zeker niet kansloos en wellicht kan de week rust zijn ploeg nieuwe energie geven. Inzet van het duel is een plek in de derde klasse.

Alle uitslagen en het schema van de zondag nacompetitie vind je hier.