Nacompetitie

DSS na houdini-act naar volgende ronde nacompetitie

Op een zo’n overgoten sportpark van TOG begon DSS aan de reis voor promotie. De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen werd winnend afgesloten en zo werd nacompetitie behaald.

In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het tegen degradatie knokkende TOG had moeite om een gaatje te vinden in de hechte tactiek van DSS. Het leek erop dat beide ploegen met 0-0 de rust zouden bereiken. Maar in de 43ste minuut sloeg het onheil toe voor DSS. Plots uit het niets een doelpunt. Davey de Back stopte de eerste inzet maar was kansloos op de rebound.

In de rust kon Martin van Leuven zijn mannen instrueren wat de tweede helft de bedoeling was. Na vijf minuten in de tweede helft werd TOG sterker en drong DSS terug tegen de eigen zestienmeter. Een doelpunt kon niet uitblijven. Via de binnenkant van de paal viel de bal binnen 2-0. De koppies gingen bij DSS niet hangen maar langs de kant bij de supporters wel.
Toen in de 70ste minuut met een ziedend schot de 3-0 viel voor TOG was het eigenlijk klaar. Maar de spelers van DSS gaven niet op en plots in de 75ste minuut was daar Jasper Betjes met de 3-1. Er kwam weer geloof en Martin van Leuven stuurde zijn kopsterke verdediger naar voren. Een gouden greep. In de 90ste minuut viel de bal voor de schoenen van Daan van de Oetelaar en de 3-2 was een feit.
Plots had heel DSS haast. Het werd alles of niets. De scheidsrechter besloot 7 minuten bij te trekken. De laatste secondes liepen toen Daan van de Oetelaar zijn machtige hoofd tegen de bal zette en de 3-3 tegen de touwen kopte.

In de verlenging had DSS geluk dat de scheidsrechter de bal niet op de stip legde voor een overtreding. Aan de andere kant was DSS de fittere ploeg en had nog wel een doelpunt verdiend. Maar in de verlenging werd niet meer gescoord. Strafschoppen dus. Een loterij of een keepersgevecht.

DSS miste een strafschop maar TOG ook. Het leek een lange reeks te worden. Davey de Back stopte een strafschop. Maar te vroeg van de lijn melde de grensrechter. Dezelfde spelers tegenover elkaaar en weer stopte hij hem. De verantwoording lag plots op de schoen van de jonge spits Jip Simons. Hij faalde niet en bracht DSS naar de volgende ronde. Al met al was het een verdiende overwinning voor de mannen van trainer Martin van Leuven. Een mooi collectief wat steeds tot het laatste fluitsignaal alles blijft geven.