Anthony Correia nog twee jaar assistent-trainer bij Witte Leeuwen

Het was een kwestie van tijd dat Anthony Correia zijn contract bij Telstar zou verlengen. De assistent bruist van de energie en kan zijn twee banen- hoofdtrainer van Katwijk en assistent bij Telstar- ook nog combineren met de Uefa-Pro-opleiding die hij gaat volgen. Hij verlengde deze week zijn contract bij de Witte Leeuwen met twee jaar. “Deze keuze was voor mij vrij duidelijk en ik had al langer de intentie te blijven”, aldus Correia.

Correia blijft een drukke agenda houden, want hij is ook toegelaten tot de Uefa Pro-opleiding. ,,De samenwerking met de club is top en de combinatie met Katwijk is erg fijn. Dat zijn dingen die ik leuk vind om te doen.”

Anthony Correia zegt in mogelijkheden te denken. Hij omschrijft zichzelf als een positivo. Kan niet bestaat niet, is zijn motto. Eén van zijn grootste kwaliteiten noemt hij ‘het enthousiasmeren van spelers’,’’

De eerste trainers ervaring deed hij tijdens zijn voetballoopbaan al op.  ,Ik was onder Mike Snoei en nu onder Andries Jonker assistent-trainer bij Telstar, dus ik heb al veel trainingsuren gemaakt.  Tijdens mijn loopbaan was ik al jeugdtrainer bij Stormvogels Telstar, VSV en KFC. En ik trainde de tweede elftallen van De Kennemers en DEM. Ik heb daar veel opgestoken van Richard Plug en Ron Bouman.”

 

Via VVH Velserbroek en IJmuiden belandde hij bij Odin’59. De ex-speler van Telstar staat met Katwijk bovenaan in de Tweede Divisie en heeft negen punten voorsprong op drie achtervolgers.