Zaterdag 4e klasse C

VSV een maatje te groot voor Waterloo

Van een derby in de kelderklasse van het zaterdagvoetbal mag je niet al teveel verwachten. Wel dat de mouwen worden opgestroopt. Voluit gaan. Bikkelen tot aan het gaatje. IJmuiden Rauw aan Zee. Wat Waterloo en VSV zaterdag lieten zien had daar niets mee te maken.

Nico van de Berghe hoopte voor de wedstrijd op een verrassing van zijn team en Paul Meinders waakte voor onderschatting en had zijn team op scherp gezet. Al vanaf de aftrap bleek dat VSV een maatje te groot was voor Waterloo. De eerste kans is dan ook voor de bezoekers die in de 10e minuut op voorsprong kwamen. De voorzet van JorianFaassen was een prooi voor Justin Kunst die in de zestienmeter met een halve omhaal keeper Ali Al-Kueb het nakijken gaf, 0-1.

Waterloo gooide nog meer fysiek in de wedstrijd en de wedstrijd leek gespeeld. VSV ging echter mee in het slechte spel van Waterloo en ging te gemakzuchtig met de kansen om. Door een miscommunicatie in de verdediging van Waterloo volgde er in de 35e minuut een breedte pass op Wesley van de Wal. Die nam dit cadeautje met een geweldig schot van 25 meterin ontvangst, 0-2. Mocht Waterloo nog wat hoop hebben gehad dan was die nu totaal verkeken.

Na rust leek Waterloo wat beter te gaan spelen maar toen wederom door een miscommunicatie ter hoogte van de middellijn Justin Kunst de bal in de voeten kreeg gespeeld ging hij er als een haas vandoor, omspeelde in het strafschopgebied Ali Al-Kueben scoorde beheerst de 0-3. Het was over en uit voor Waterloo maar ook voor de wedstrijd. VSV ging verder fluitend het veld over en leek Waterloo nog wat te gunnen maar daarvoor bleek zaterdag het niveau te laag.

Met deze overwinning blijft VSV koploper en heeft met een wedstrijd minder gespeeld dan de nr. 2, VVH, 4 punten voorsprong. Dinsdag staat de inhaalwedstrijd tegen Schoten op het programma maar of die gespeeld gaat worden blijft nog even de vraag.

Paul Meinders van VSV is komend seizoen wederom trainer/coach bij VSV en Nico van de Berghe maakt de overstap naar SVIJ. Waterloo is op zoek naar een nieuwe trainer/coach en die zal moeten gaan zorgen voor de nodige spelers met een klein beetje niveau.