Gertjan Tamerus nieuwe assistent Telstar

Hoofdtrainer Gertjan Tamerus van Koninklijke HFC zal per direct assistent trainer worden bij Telstar. Na het vertrek van assistent Arvid Smit moest Telstar op zoek naar een vervanger. Arvid Smit gaat per direct aan de gang als assistent bondscoach bij het Nederlands dameselftal. Tamerus zal zijn trainerschap combineren met zijn nieuwe functie bij de Witte Leeuwen.

Het is voor Gertjan een baan die prima valt te combineren met zijn werkzaamheden voor HFC. Het zal dan ook geen gevolgen hebben voor het huidige en volgende seizoen. Uiteraard is de beslissing om voor Telstar te gaan werken in goed overleg gegaan met zowel Gertjan als Telstar.

Tamerus is vanzelfsprekend erg blij met deze stap. “Ik ben recent gevraagd door Andries Jonker, of ik interesse had om assistent van hem te worden bij Telstar. Ik ken Andries al sinds mijn jeugd, toen hij mijn trainer was bij het Haarlems Jeugdteam. Ik zie dit als een nieuwe stap in mijn ontwikkeling, want ik denk veel van Andries te leren, maar ik hoop natuurlijk ook echt iets toe te voegen. Ik ken veel mensen bij Telstar, ik vind het een mooie club en ik kijk er naar uit om elke dag met top voetbal bezig te zijn, zowel bij Telstar als bij HFC. Ik was naast mijn hoofdtrainerschap bij HFC in de jeugdopleiding bij Ajax werkzaam. En dat laatste ruil ik nu in voor het werk als assistent bij Telstar.”