Telstar kan geen echte vuist maken

Telstar is in eigen huis onderuit gegaan. Titelfavoriet FC Twente was met 1-3 te sterk, nadat de Witte Leeuwen de score al snel opende. Lescano miste een enorme kans op de 2-1 en El Idrissi viel uit, twee oorzaken van de nederlaag zei Mike Snoei na afloop. Door de vierde nederlaag dit seizoen zakt zijn elftal naar de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Al in de vierde minuut veerde het uitverkochte Rabobank IJmond Stadion op. De verdediging van de bezoekers lette niet goed op, waarna Shaquill Sno de bal kon binnenschieten. Heel even leek het weer een heet avondje Telstar te gaan worden, maar korte tijd later viel te snel de gelijkmaker. Topschutter Tom Boere verlengde de bal met zijn hoofd: 1-1. Direct daarna volgde weer een grote kans voor Facundo Lescano, maar de Argentijnse spits schoot de bal op de lat van het Twente-doel. Kans verkeken en de Tukkers grepen het initiatief.

Twente liet zien de makkelijk rond te kunnen laten gaan. Middels een paar snelle combinaties waarbij de bal vaak slechts één keer werd geraakt, sneed de ploeg door het middenveld en de verdediging van Telstar. Zo moest doelman Houwen redding brengen op een inzet van Smith. Telstar-trainer Mike Snoei kreeg nog een tik te verduren. El Idrissi raakte geblesseerd aan zijn knie en moest vervangen worden door Melle Prenger. Het haalde de angel uit het spel van de thuisploeg.

Al snel in de tweede helft werd duidelijk dat Twente de sterkere partij was. De ploeg was op jacht naar de voorsprong. Nadat Hölscher de bal het veld van buurman IJmuiden had opgeschoten, was het invaller Oosterwijk die de 1-2 op zijn naam zette. Zekhnini besliste in de slotminuut het duel door de 1-3 op het scorebord te laten verschijnen.

“Ik vind het jammer dat we hier vanavond geen resultaat hebben behaald,” zei Snoei na afloop. “Door het uitvallen van El Idrissi moesten we een ander strijdplan gaan gebruiken. Ik weet niet of de zege verdiend is. Ik ben dan wel een hele slechte verliezer, maar volgens mij hadden wij wel een resultaat verdiend. Onze Argentijnse vriend had ons beter moeten helpen,” zei hij na afloop in de camera van FoxSports.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl