Zaterdag 3e klasse B

Sterk Zandvoort wint terecht van ongeslagen Buitenveldert (video)

Zandvoort won zaterdag verdiend van Buitenveldert. De club uit Amsterdam had nog geen punt verspeeld dit seizoen. Op het laatste kwartier na had Zandvoort een uitstekend antwoord op het spel van de koploper. Door een benutte strafschop van Jesse de Haan zegevierde de ploeg van trainer Ten Heuvel met 1-0.

Zandvoort - Buitenveldert - Voetbal in Haarlem
Paul van der Oord (8) was goed op dreef tegen Buitenveldert.

Voor aanvang van de wedstrijd vonden we Zandvoort terug op de derde stek. De vorige speelronde werd er kansloos met 6-2 verloren van Blauw-Wit Beursbengels, maar desondanks doet Zandvoort het tot nu toe zeker niet slecht in de derde klasse B. Vorig seizoen werd de nacompetitie behaald en dit jaar behoort de club uit de kustplaats zeker weer tot één van de kanshebbers. Buitenveldert doet het buitengewoon goed dit seizoen. De eerste zeven wedstrijden werden allemaal gewonnen en er werden slechts drie tegendoelpunten geïncasseerd. Zandvoort-trainer Laurens te Heuvel moest dus met een goed plan komen om de Amsterdamse verdediging te doen breken.

De eerste tien minuten was het vooral aftasten bij beide ploegen. Nerveus voetbal en veel balverlies bepaalden het spelbeeld. Na krap een kwartier spelen nam Zandvoort het overwicht. Drie hoekschoppen leverde twee kleine kansjes op. Doelman Van der Donk van Buitenveldert kwam echter niet in de problemen. Spits Maurice Moll was vooral de eerste helft een plaag voor zijn tegenstander. Balvast, sleurend en strijdend was hij regelmatig aanspeelpunt voorin. In de dertigste minuut leverde hem dat een goede kans op, maar hij zag zijn bal op de lat belanden.

Een paar momenten later was het dezelfde Moll die een voorzet kreeg. De voorzet kwam echter niet aan bij de spits, maar ongelukkig op de arm van zijn tegenstander. De prima leidende arbiter besloot tot een strafschop. Rechtsbuiten Jesse de Haan wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de strafschop hard binnen. De voorsprong betekende dat Zandvoort minder initiatief hoefde te nemen. Precies zoals trainer Ten Heuvel het van tevoren bedacht had. Buitenveldert kreeg drie minuten voor rust nog een grote kans, maar de bal werd naast geschoten.

De tweede helft veranderde er in eerste instantie niet zoveel. Buitenveldert wist zich geen raad met het energieke spel van Zandvoort. Vooral middenvelder Paul van der Oord was op goed op dreef. Sterk, technisch en vaak met een goed overzicht wist hij de regie van de wedstrijd aan de kant van Zandvoort te houden.

De trainer van Buitenveldert bracht na een uur spelen een drietal wissels is en dat liet de wedstrijd kantelen. Buitenveldert nam langzaam de overhand en uiteindelijk werd het nog billenknijpen. Zandvoort moest alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken. Zo werd er een bal van de lijn afgehaald en waren dode spelmomenten levensgevaarlijk. Routinier Berck Beelenkamp kreeg het voor elkaar om zijn verdediging compact bij elkaar te houden en de nul vast te houden tot het laatste fluitsignaal.

Door deze overwinning en de verrassende nederlaag van concurrent Blauw-Wit Beursbengels stijgt de club een plek. Het gat met Buitenveldert is nog steeds vier punten, maar Zandvoort heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan. De stand en het programma vind je op onze pagina van de zaterdag derde klasse B.