Zondag 4e klasse D

4D: HBC wint periodetitel, BSM pakt eerste overwinning (video)

In de vierde klasse D is de eerste periode ten einde gekomen. HBC had voorafgaande deze speelronde de grootste kans om de titel te winnen en een punt tegen Schoten was voldoende. Velsenoord kende geen problemen met SVIJ. BSM pakte de eerste overwinning van het seizoen door DSK te verslaan.

HBC – Schoten
In de mist was HBC vooral de eerste helft de bovenliggende partij. Via een schitterende vrije trap kwam de koploper uit Heemstede op voorsprong. Menno Grijsen schoot de bal van ruim twintig meter onhoudbaar binnen. Schoten probeerde de tweede helft meer druk te zetten, maar kwam pas op gelijke hoogte nadat HBC met tien man verder moest. Randy Wolfsen scoorde tien minuten voor tijd namens de ploeg uit Haarlem-Noord. Schoten kreeg nog een kans om in de laatste seconde geniepig met de winst er vandoor te gaan, maar Lennaert Stuur had het vizier niet op scherp staan. Door het gelijke spel wint HBC de eerste periodetitel. Na de wedstrijd werd er dan ook een klein feestje gevierd in de kantine.

SVIJ - Velsenoord - Voetbal in Haarlem
Velsenoord had weinig moeite met SVIJ.
SVIJ – Velsenoord
Trainer Danny Brands van Velsenoord gaf voor de wedstrijd nog aan dat hij geen rekening hield met het winnen van de periodetitel. HBC mocht niet winnen en had een veel beter doelsaldo. Wellicht schoot het toch nog door zijn hoofd nadat Velsenoord binnen vijf minuten op voorsprong kwam. Met de rust stond het echter nog steeds 1-0, terwijl Velsenoord een stuk sterker was. Dat uiteindelijk de dubbele cijfers niet werden behaald, was eigenlijk een wonder. Velsenoord mocht tot het strafschopgebied voetballen, alwaar SVIJ een muur had gemetseld. Een waar spervuur van kansen werden niet benut. De wedstrijd eindigde in een 0-5 overwinning voor de club uit Velsen-Noord. Nick Cuperus (2x), Jeffrey Toebes, Colin Botman en Yoran Wezepoel schoten raak. SVIJ blijft onderaan staan, terwijl Velsenoord twee punten inloopt op HBC.

Spaarnwoude – Alliance ‘22
Spaarnwoude is voor veel clubs een moeilijke tegenstander. Fysiek sterk en aardig voetballend. Een lastige wedstrijd werd er ook verwacht voor Alliance ’22. Uiteindelijk viel dat reuze mee. Duko de Vries (2x), Jeroen van de Hoek en Sjoerd Hochstenbach schoten raak. Door de overwinning sluit Alliance ’22 aan bij de top. Spaarnwoude blijft staan op slechts acht punten op de negende plaats.

Terrasvogels – RCH
RCH blijft het uitstekend doen. Gister werd er verdiend met 1-3 gewonnen in Santpoort. De eerste helft was RCH heer en meester en het kon dan ook niet tevreden zijn met een krappe 0-1 voorsprong. Na rust liep RCH uit naar 0-3 door doelpunten van Xander Roosen (strafschop, zie video hieronder) en Urwin IJssel. Kenterop redde de eer namens Terrasvogels. Terrasvogels staat na acht wedstrijden op de tiende plek. RCH staat keurig vierde.

DSS – Geel-Wit
Geel-Wit had grote plannen bij DSS, maar het kwam er totaal niet uit. DSS won door doelpunten van Tan, Henneman (2x) en Lars Dorjee eenvoudig met 4-0. Geel-Wit speelde onder haar kunnen en zal uit een ander vaatje moeten tappen om uit de onderste regionen weg te komen. DSS blijft door de overwinning op de zesde plek staan.

BSM – DSK
BSM won knap van DSK. De eerste overwinning van dit seizoen. Doordat de Haarlemmers ongeïnteresseerd aan de wedstrijd begonnen, bepaalde BSM de wedstrijd. Sem van der Meer scoorde maar liefst vier maal. Chris van Bakel verzorgde de vijfde. Namens DSK scoorden Bakker, Stolk en Geeven. De eindstand was dus 5-3. Een belangrijke overwinning voor BSM, want hiermee is aansluiting gevonden met Geel-Wit en Terrasvogels. DSK zakt een plaats en staat nu achtste.

Onze Gezellen – DIO
Onze Gezellen heeft goede zaken gedaan door DIO met 4-1 te verslaan. De club uit Haarlem-Noord stijgt naar de zevende plek. DIO nam de leiding in de wedstrijd door een doelpunt van Mo Harraou. Daarna bepaalden Scholten, Geeven (2x) en Eggermont de eindstand. DIO blijft op de dertiende plaats staan. De club werd, zoals eerder bericht, als schuldige aangewezen voor het staken van de wedstrijd tegen BSM. De club gaat in beroep tegen de straf van drie minpunten. Eind november wordt de wedstrijd tegen BSM uitgespeeld.

De stand, alle uitslagen en het programma van de vierde klasse D vind je op de pagina van deze poule.